Att skryta... X) !!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Någonting jag antar att alla människor är bra på, är att skryta! Det behöver bara vara en liten bra sak man har gjort, som man berättar till vem som helst. Om du diskat, lärt dig en ayat från Koranen, hälsade "Salam Aleikum" till en främmande syster i Islam... Ja allt möjligt som är en god gärning! Det är så naturligt för allihopa att vilja få beröm av andra, eller åtminstonde att andra ska veta att man gjort gott. Vissa kanske skryter för andra ska känna sig dåliga eller sämre. Iallafall så är allt som har med skryta att göra fel, fel och Fel!!

Why? För det kan skapa ett högmod i en. Man kan känna sig bättre än sin syster eftersom man diskar mer eller är bättre på Koranen osv.. Ännu värre, så vill man inte råka ut för att bli en hycklare! Hycklare, som gör saker bara för att folk ska se en som bra och duktig. Man gör saker för att bli sedd och omtyckt. Man måste komma ihåg varför man ska göra allt detta! Och det är för Guds skull. Man ska läsa Koranen för att komma närmare Gud, lära sig om religionen och bli en bättre muslim. Allt blir så mycket bättre när man gör saker för Guds skull! Vi säger att du städar hela huset när familjen är borta..? Vad är bättre, att göra det för att föräldrarna ska ge dig beröm och kanske ge dig en choklad? Eller att göra det för Guds skull, att göra föräldrarna nöjda och få stor belöning från Allah(swt)? För det är inte som att föräldrarna inte kommer märka att du städat! De kanske ger dig beröm och en choklad utan att du behöver säga till dem att du städat! Om man gör en sak för Guds skull, blir man inte högmodig och känner sig inte bättre än någon annan. För man vet att man fått en belöning till nästa liv och man inte gjort det för beröm.

Och när det gäller att ge en annan människa beröm, så är det inte heller bra att ge den för mycket. För då kanske man bidrar till att människan blir högmodig!

Det är så svårt ibland när någon räknar upp allt den gjort den dagen, att inte själv räkna upp allt man gjort den dagen! Man vill gärna säga tillbaka, att "JAG HAR OCKSÅ GJORT"! hehe..

Försök tänk på det bara ;) Man blir bättre person när man inte förväntar sig någonting av personerna man hjälpt eller vad som helst.

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!
Tankar: 0.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2009-06-17 @ 19:28:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0