Undvik SPEL och TV

As-Salamu ALeikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Förlåt att jag varit så långsam! Det har hänt så mycket det senaste jag hoppas ni förlåter mig.. :)

Weell! Under Ramadan, den heliga månaden! Så vill jag råda er alla att undvika Spel... Och vad är spel nu då ?
Tvspel,dataspel, sällskapspel, kortspel osv.. All slags spelande! Om det inte är något Koranspel eller något sådant såklart !

För när man spelar, eller när JAg spelar har jag märkt att tiden bara springer iväg från en. Sheytan tar bort all hunger så att man inte går och äter, Sheytan gör en seg i huvudet så att när någon pratar med en eller vill någonting så orkar man inte lyssna för man är för upptagen. Eller så hör man inte pågrund av ens koncentration på det. Man glömmer bort tiden, Sheytan gör så att det känns som att man inte suttit en lång tid. Så när man kollar på klockan blir man chockad!

Och TVn är ännu värre! Vad har vi på tvn just nu, Simpsons, Family Guy, 2 & ½ men, top model, real homewives , dr phil, oprah, jerry springer, huvudduk och klackar mm.. Bara massa strunt!!! Vissa kan verka harmlösa som tex dr phil eller doctors för man "lär sig" saker. Nej , man lyssnar på folks privatliv, man snokar, man skrattar åt andra, man kanske råkar säga dumma kommentarer osv. Dessutom handlar det ofta om ytliga grejer och aldrig någonting som har med islam att göra. SubhanAllah. TV är Sheytans största vapen. Även om du kollar på muslimsk dokumentär på kanal fyra så på reklamen ser man halvnaket, det spelas musik, de gör reklam för coca cola och mc donalds osv. Det är onödigt. Varför ska vi se på en dokumentär som en icke-troende producerat? De vinklar grejer hur de vill SubhanAllah!

TV är bara synder. Man har tur om man inte syndar när man kollar på tv.

Iallfall, När man spelar spel och tittar på tv går så många timmar åt ingenting. Man sitter flera timmar och fyller sin hjärna med skräp eller om man är som jag, glömmer man bort allt på en gång efteråt. Flyktig glädje kallas det, en tillfällig glädje som inte kommer att göra någon nytta på domedagen.

Må Allah få oss alla att sluta med dessa grejer och få oss lyssna på föreläsningar, läsa om islam, läsa Koranen och göra nyttiga saker! Ameen..

Under Ramadan, ska man undvika allt som tar en bort från religionen. Man ska ägna sig åt dyrkan, Koranläsning och goda gärningar. Ramadan är den bästa månaden på hela året och det är viktigt att vår fasta blir godkänd. Tror ni att om vi spelar spel och tittar på tv kanske 1 - 5 timmar om dagen att vår fasta blir accepterad ? Det är osäkert.. Och man bör hålla sig på den säkra sidan eller hur? Alhamdulilah för islam!

Och det är bäst att sluta helt med dessa saker eftersom man inte lär sig någonting alls och slösar bort sin tid. Vem vet om vi dör imorgon? Kanske släpps en dödlig gas ut, kanske råkar man snubbla i duschen och bli förlamad i hela kroppen.. Vi har inte tid att slappa, att roa oss, att sluta bry oss i några timmar.. Vill vi verkligen ta den chansen? Man kan ha halalroligt också haha! Genom att umgås med bröder och systrar.. Det är alltid roligt! Och att lyssna på föreläsningar och att lära sig någonting nytt i religionen ger en sån underbar lycka. Det är så underbart när man känner att man blivit lite starkare i sin tro..

Ett råd från mig er syster i islam, är att ni bör undvika spel och tvn. Och ja då räknar jag med serier och filmer man har på datorn. Det gör oss till bättre muslimer insh'Allah!

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Tankar: 8.....
Varningar | Direkt länk | 2009-08-06 @ 23:56:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Ida

Hej! Jag har startat upp en ny blogg :)

Jag skriver om mitt liv, intressen, mode, media & mkt mer!

Titta gärna in så blir jag glad :))

2009-08-07 @ 14:33:31
URL: http://misswivel.blogg.se/
Postat av: M o l l y m u s

Hejhej!

Hoppas du får en jättebra dag! :)

Kramar

2009-08-07 @ 14:33:41
URL: http://mollymus.blogg.se/
Postat av: Veronica

Hur kan man synda med ett rent sinne? Kanske är bättre att jobba på sin själs renhet istället för att undvika allt som kan tänkas fresta en. Men vad vet jag. Jag är ju bara en meningslös icke-muslin.

2009-08-08 @ 16:54:51
URL: http://levaflock.blogg.se/
Postat av: Veronica

Fick den känslan eftersom du skrev att dokumentärer av icke-muslimer inte är något att se på. Det innebär ju inte direkt respekt för människor av andra religioner.

Menade inget illa och hoppas verkligen inte att någon tolkar mina inlägg som avspegling av dina åsikter. Jag bara reagerade och lämnade avtryck.

2009-08-08 @ 19:42:48
URL: http://levaflock.blogg.se/
Postat av: Veronica

Jag förstår att man som muslim är väldigt skeptisk till hur media framställt religionen. Det är väldigt mycket extremism och snäva tolkningar av koranen som har framhållits. Men att därmed avfärda alla muslimer som uttalar sig om islam är att ta i. Det kan ju också vara väldigt lärorikt att se sin religion från "utsidan", oavsett om man ser det som en riktig tolkning eller inte.

2009-08-09 @ 10:42:19
URL: http://levaflock.blogg.se/
Postat av: Veronica

Förstår att du blev förvirrad. Ska vara icke-muslimer, inte muslimer, stavfel.

Det finns bara en bibel också. Inte som att katoliker och protestanter har olika skrifter. De tolkar de bara på olika sätt. Precis som muslimer tolkar koranen på olika sätt. Så där förstår jag inte alls vad du menar.

2009-08-10 @ 13:06:32
URL: http://levaflock.blogg.se/
Postat av: Gay lord

"Man har tur om man inte syndar när man kollar på tv." Du verkar inte ha mycket till självbehärskning... Och hur kan du veta att just de synder som beskrivs i den text du tror på är sann? Islam är ju till stora delar kalkerade på judendom och kristendom... Att svälja något som nån annan säger till dig utan att tänka kritiskt är att vara hjärntvättat enligt min åsikt.2009-08-10 @ 15:17:36
Postat av: Hjärntvättad?

Kan inte låta bli att le åt Gay,s kommentar!!

Islam kalkerad på judendom och kristendom?? Muslimer tror på alla profeterna, Guds frid och välsignelser över dem alla, som Gud har sänt till oss. Sen säga att man typ är hjärntvättad är helt fel. Man som kvinna är skyldiga att söka kunskap och det är Gud som beordrat oss att göra det. Media är farligt och oerhört "passiviserande". Hur mycket umgås familjer med varandra efter jobb och skola egentligen? Teven sätts på automatiskt och många följer slaviskt olika program. Bundna till olika tider för att kunna se sina favoritprogram. Internet ska vi inte bara tala om!! Vuxna som barn sitter i timmar framför skärmen och förlorar det verkliga livet som går oss förbi. Tid som vi aldrig får igen. Jag undrar ibland vad som skulle hända om allt kollapsade. Vi skulle bli helt paralyserade! Då skulle vi tvingas att börja umgås igen och t.o.m lära känna våra grannar också!! Ge en hjälpande hand till någon främling på gatan som sen kanske blir en nära vän? Det är grunden i Islam. Att vara där för varandra i vått och torrt. Att älska för Allahs skull och göra allt för Allah.

2009-08-14 @ 01:09:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0