Vad ska man göra när hjärtat pumpar så hårt?

hhh

Salam Aleikum wa rahmatulahi wa barakatu bröder och systrar!

Vad ska vi egentligen göra när eller om vi blir kära? Tänk så blir man förälskad i fel person? En som inte ens är muslim? Eller tänk så blir man förälskad i en muslim, men som inte vill gifta sig i såhär tidig ålder? Man har hamnat i en jobbig situation som så populärt kallas olycklig kärlek..

För det första finns det självklart sett att förhindra att detta ska ske, att man inte har kontakt med det andra könet helt enkelt!! Eller det är inte så enkelt. I skolan, överallt man går är det mixat, det är svårt att koncentrera sig och att inte prata med dem man träffar. Men man kan åtminstonde försöka hålla det kort. Oftast så sker ändå att man kan bli intresserad utav någon. Det kan ske genom första blicken eller vid första orden. Man känner att man blir lite nervös och nu har vi en ungdom som är intresserad. Vilket som muslim kan bli att det räknas som kär då vi inte dejtar och massa som resten av ungdomarna. Iallafall!

Nu om du är i en sånhär knipa, kanske känner du dig förvirrad, att det är svårt att inte tala till den du gillar eller att du kanske gråter ibland? Isånnafall finns det olika tips så att du inte hamnar i zina!
  1. Fasta mycket så kommer du knappt orka tänka på synder! Eftersom fastan lugnar ner en och gör att man dyrkar Allah mer.
  2. Om det är en muslim du gillar så fråga din pappa om han kan ordna någonting, eller din mamma. Stå på dig! Du är ung men det betyder inte att man inte ska ha rätt att gifta sig. Sunna är att man ska gifta sig om man funnit en som är bra muslim och som man gillar. För om två muslims gillar varandra och inte gifter sig så skapar det bara mer fitna i världen. Vem vet, kanske den du gillar också var intresserad av att gifta sig?
  3. Om det verkligen inte är meningen att det ska bli ni, så studera mycket Islam. Islam får ens tankar bort från allt. Att läsa Koranen hjälper, att se på föreläsningar osv.. Bli inte ledsen bara! För vet ni en sak.. Vi är ungdomar! Vi finner det vi vill ha när det kommer InshaAllah.. Man får så mycket belöning om man har tålamod och kämpar emot att synda.
  4. Prata med en syster/bror om detta så kommer du se att du får många bra råd också InshaAllah!
Det kanske inte direkt hjälpte eftersom alla har olika "fall" så att säga.. Men iallafall!

Må Allah skydda hos från all fitna på denhär jorden och Må Allah vägleda oss och ge oss starkare tro,,, Ameen
Tankar: 2.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2009-04-18 @ 10:54:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mashallah syster väldigt bra inlägg må allah belöna dig...

2009-04-26 @ 17:19:19
Postat av: Anonym

Ma Sha Allah syster taack så hemskt mkt!! det hjälpte mi jätte mkt al hamdulilah

2010-04-05 @ 16:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0