Sommartider, hej hej syndartider(?)Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu Kära Bröder och Systrar!

Sommar! Äntligen sommar! Varma soldagar, sena grillfester, svalkande dopp i havet/sjön och sedan kan man äntligen börja ta på sig lite tunnare och lite, nej mycket mindre kläder..... Err.. What? Juste! Glömde jag nämna att nu beskriver jag en sommar för icke-troende?
Ni går väl inte ut för att sola med alla andra på stranden hoppas jag.. Ni har väl inte sena grillfester! Eller ska ni bada omkring med killar & tjejer i bikini och shorts? Eller börja visa auran helt plötsligt?

Självklart inte! Är de flestas svar! Men det är en stor grupp ungdomar som tittar lite tveksamt och skamset på varandra.. En stor grupp med killar. Tyvärr. I ungdomen är det många killar som tyvärr inte håller sig till klädreglerna eller bryr sig om att det utan tvekan är haram att gå till stranden! Det är så mycket mer koll på tjejerna vilket är riktigt knas.. Om en tjej plötsligt skulle gå till stranden i bikini, skulle hela staden snacka om det. Men att en kille tar på sig shorts som inte går från naveln till knäna gör ingenting. Inte ens för muslimerna. "Äh, de växer ifrån det!" ..

Mannen har enkla klädregler, ha inte byxor som går nedanför ankeln. Visa inte er aura som är mellan naveln och knäna. Varför tycker jag mig se killar bryta mot dessa regler jämt? När folk ser på muslimer, inte konstigt att de tycker att det är "en religion skapat av en man". Astagfhroula..  Det är bara tjejerna som bryr sig!  De har sjal, klänning/kjol och går inte runt och leker som killarna. Killarna ser ut som alla andra, no difference! Många skäms för att se ut som muslimer!


Bilderna är från internet butiken ModestClothes..

Vad bryr ni er mest om, att bli omtyckta i dethär livet, eller att bli omtyckta av Allah (SWT)? Är ni rädda för elden bröder? Tror ni att när ni har fått era varningar, att ungdomen inte kommer spela någon roll OM ni blir vuxna? Tror du att du säkert kommer att leva till imorgon? Nästa år? Vissa har dött NÄR DE NYST! Förstår ni ? När tiden är ute, är tiden ute! Ingen chans att göra tauwba, ingen chans att bli bättre muslim. Skärp er! Det finns en stark hadith där Profeten Muhammed (SAW) säger att den som har sina byxor nedanför ankeln, kommer att stå i helvetet med eld eller lava upp till anklarna. Kan inte vilken källa det är men den är stark hadith! Så tänker ni vika upp era byxor?

Och tror ni att bara för att ni är killar spelar inte er aura lika mycket roll som tjejernas? Tjejerna har hela kroppen! Från fötterna till huvudet. Många stora lärda säger att det till och med är ansiktet. Så killar, ni har inte lika mycket aura som tjejer. Men det betyder inte att ni inte ska täcka er aura! För det ni gör, är att leka med elden.

Nu är det så att tjejerna inte kan komma undan heller! Visst är majoriteten riktigt bra på att täcka sin aura, både på vintern och på sommaren. Men många går runt i byxor och vanliga kläder, enda de har är en liten sjal på toppen... Det är inte hijab! Hijaben ska gå över hela kroppen. Auran får inte synas, den syns om du har lite tajta kläder, om du har byxor tex.. Och en sak många inte vet är att tjejens aura också är fötterna så tänk på det i sommaren.. :) Menmen jag vet inte så många tjejer som bryter mot dresscoden. Om vi talar om praktiserande muslimer då. Det är mer blickar på tjejerna, inte många som vet om killarnas regler.

Som en rätt känd hadith säger, som tål att upprepas hundra gånger..
När Profeten Muhammed (SAW) sade: "Islam kom som någonting främmande, och Islam kommer att återvända som någonting främmande. Så ge glada budskap till främlingarna"..


Är du en främling? För Islam är främmande, det är det! Tror ni kvinnor skulle få massa hemska kommentarer om deras klädsel om de såg att det gick runt män med muslimska kläder också? Skulle de våga förolämpa din syster eller mamma om du gick jämte, eller om de också fick se att män också klär sig "konstigt"!??

Sommaren är en av de största prövningarna för oss alla muslimer. För många, blir det mycket belöningar också! Tjejerna ser nakna ut, svårt att missa ens ett kvarter utan en naken tjej. Så vad skulle vi göra? Vi skulle titta ner i marken, inte titta även om vi skulle tycka personen är vacker. Stranden är chockerande.. Hur ska du gå till stranden, när du vet, VET, att du kommer att se nakna kroppar? Det förstör ens psyke. Hundratals synder bara. Det är supervarmt typ två veckor, tre veckor i Sverige.. Det är så varmt! Kommer ihåg förra sommaren, jag gick ut med niqab den sommaren. Alla stirrade på mig som om jag vore galen! haha, men jag kände mig stolt alhamdulilah! Killar, ni kommer inte ens få en tredjedel av alla kommentarer och äcklade blickar som oss tjejer.

Gör alla roliga grejer, bada i stranden, "lev livet" och ni kommer längre och längre ifrån Paradiset..
Eller bli en främling, sök Allahs (SWT) nåd, och ni kommer närmare och närmare Paradiset..

Om ni tvekar på er tro? Se det som ett kasinospel. DU spelar om pengarna, kanske vinner du kanske förlorar du. Är det inte bättre att behålla pengarna? Ta det säkra före det så osäkra? SnällaSnällaSnälla behåll ditt liv nu, idag innan det kanske är försent... Du förlorar ingenting på att vara muslim! Då man strävar efter att vara så snäll, tålamodig och troende som möjligt. När du dör och du har varit en bra praktiserande muslim, och du kommer se Gud.. Så blir det InshaAllah Paradiset. Du har åtminstonde förberett dig! Om du tvärtom ska göra som du vill, leka med livet så kommer domedagen bli din livs värsta ögonblick.

Till sist vill jag bara påpeka att jag syftat på er killar som bryter mot reglerna, inte de som gör så gott de kan! För de bröder som följer reglerna är också många bra exempel! MashaAllah!

Allah, vår Skapare, vår Herre, den Mest Barmhärtige, den Mest Nåderike vet bäst och man gör bäst i att följa Honom.

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatu! Från er syster i Islam som bara vill att ni ska följa den rätta vägen. Må Allah vägleda oss alla, Ameen
Tankar: 12.....
Varningar | Direkt länk | 2009-04-29 @ 10:50:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jii

SV: Inshallah det ordnar sig. :) Man får inte glöma att ha tålamod.Btw bra skrivit, fick en att tänka på ett och annat.Salam aleikum!

2009-04-29 @ 11:48:00
URL: http://sampaguita.blogg.se/
Postat av: Najma

Mashallah syster det var verkligen fin skrivet må Allah belöna dig för ditt arbete Amiin.

2009-04-29 @ 16:54:38
URL: http://najma.bloggspace.se
Postat av: Jii

Salam :)

Tack för din kommentar i gästboken :)och ja det är synd att de ska vara så.

2009-04-29 @ 17:00:19
URL: http://sampaguita.blogg.se/
Postat av: Anonym

mashallah blogg, underbar text syster! =)

2009-04-30 @ 15:43:41
Postat av: Mikaela

Homotider, gay gay, homotider!

2009-05-02 @ 23:31:07
URL: http://ackligmensotanda.blogg.se/
Postat av: amanda

Är det nödvändigt med en sån kommentar Mikaela?Jazak Allahu Khayr till alla era fina kommentarer! Salam Aleikum

2009-05-03 @ 11:25:22
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: mikaela

men sena grillfester utan alkohol och griskött kan man ju ha även om man är muslim. sen är det ju inte en synd ifall man ofrivilligt ser nakna/halvnakna människor.

2009-05-03 @ 19:31:58
URL: http://gwendolenthegood.blogspot.com/
Postat av: hannan

"Men många går runt i byxor och vanliga kläder, enda de har är en liten sjal på toppen... Det är inte hijab! Hijaben ska gå över hela kroppen."

Kände mig träffad där, för mig är det svårt att ta det steget att börja med något annat än byxor. Jag försöker endå täcka så mycket det går men jag vet att det inte är tillräckligt. Förövrigt mycket bra blogg mashallah :)

2009-05-03 @ 22:57:04
Postat av: Mikaela

Hej Amanda, jag har inte skrivit homotider-kommentaren. Faktiskt. Ber om ursäkt för det, nu förstår jag varför jag fick den kommentaren av dig, blev gansksa förvånad då jag inte kunde minnas att jag skrivit ngt som direkt tydde på att jag ogillade den.

Min dator står jämt framme i mitt vardagsrum och jag har haft ganska mycket folk på besök det senaste. Du är som ett bokmärke i min webläsare och mitt namn och bloggadress är förinmatat på "kom ihåg mig". Så det har nog varit för enkelt för ngn att posta en kommentar. Ska tänka på att ha den avstängd när folk kommer.

Förlåt.

2009-05-04 @ 06:13:14
URL: http://ackligmensotanda.blogg.se/
Postat av: amanda

Till Mikaela kusin: Okii, det är lugnt ^^.. Sånt händer! Har iaf kvar kommentaren hehe, bara för att visa hur löjliga vissa kan vara... (y)Till mikaela muslim: Sant! Man har bara synd om man kollar en andra gång!Till hannan: Allt tar sin tid, om det är Allahs vilja att du ska klä dig på ett sätt så blir det så! Inshallah! ^^ Må Allah stärka din tro och ge dig belöning för din ärlighet!

2009-05-04 @ 20:20:31
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Tahira

Mashallah, mycket bra skrivet och något jag själv tänker på ofta... Kul att du har hittat min blogg! :) Jag lägger in länk till din hos mig om jag får lov inshallah?

2009-05-09 @ 09:06:38
URL: http://tahira-islam.blogspot.com
Postat av: denise

en sak jag tänker på, som blir väldigt jobbigt för mig.. eller äsch jag vet inte.. men tillexempel så simmar jag mycket, jag har simkort och är i simhallen några gånger i veckan och tränar, jag antar att det är helt slut för min del om jag blir muslim? Men badar ni aldrig, kan ni aldrig simma eller ta ett dopp på sommaren? Och på sommaren, när det väl är de riktigt varma dagarna.. Hur klarar ni er? Jag tillhör inte de tjejer som brukar gå halvnakna eller så, men självklart blir det inte lika mycket kläder för mig som på vintern..Sen angående byxor och vanliga tröjor, går det inte att gå klädd sån?Men jättebra skrivet! Det är en tankeställare för alla! Och extra bra skrivet om killarna.. För det känns som om de ofta glöms bort..

2009-12-24 @ 14:42:12
URL: http://framtidsval.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0