Ja till Hijab!

 

Ja till anständighet och hijab som är påbjudet av Allah, vilket är en anledning för att skydda sig själv.

 

Att vara anständig.. Detta är någonting som försvinner mer och mer här i Sverige. Här i Sverige är det bra att vara oanständig, det kallas att vara fri och våga släppa loss.. Om man inte vill ha på sig tajta kläder, sminka sig, gå på fester, bli full, dansa, flörta osv, kallas man för fegis, tråkmåns eller så mår man själv dåligt för att man inte känner sig bekväm i att göra dessa saker. Man vill våga.. Man vill få bort sin blyghet – som att det är någonting dåligt. Att vara blyg, anständig.. är någonting vackert. Om bara systrar och bröder med för den delen kan förstå detta så kommer ni hata nakenhet, för Allahs Skull.

 

Hijab är någonting vackert.. Tänk er, tänk er om ni tar på er hijab för Allahs skull så får ni Jannah? Ya Allah! Om ni ser hijab som någonting som kan ta er till Paradiset, blir det då inte det vackraste ni någonsin kan tänka er att bära? Att vara anständig handlar inte endast om hijab. Det handlar om ens hela personlighet! Är du en clown på gatan som gör allt för att få killars uppmärksamhet eller är du gudfruktig och försöker gå så långt bort som möjligt från ställen som är beblandat? Att vara blyg är så vackert! Må Allah göra oss alla mer blyga! Men man måste veta vad detta är för blyghet.. Det handlar inte om att man inte vågar stå emot orättvisa eller säga sin åsikt! Det handlar om att inte springa runt, dra till sig uppmärksamhet, umgås med andra könet osv. Det är ett skydd.

 

Hur blir man egentligen skyddad av att vara anständig och att bära hijab? Först och främst är det ett skydd från Helvetet! För om du är anständig, aktar dig från sådant som är oislamiskt, så betyder det att du aktar dig från sådant som är förbjudet och alltså synder. Den som inte bryr sig om anständighet gör vad han vill. Gapar som en apa, hoppar runt och leker. För han bryr sig inte om hur han beter sig bland människor. När du bär en korrekt hijab, kommer inte fel människor att dra sig till dig. Klart om du är oanständig och samtidigt bär hijab så kommer fel människor till dig ändå på grund av din personlighet. Men om du har både anständighet och hijab kommer de inte vilja gå till dig och du är därmed skyddad från deras vilse-ledning.

Läs mer om hijab här insh'Allah

http://clouddragon.files.wordpress.com/2009/02/abaya-couture-niqab.jpg

Tankar: 1.....
Kvinnor | Direkt länk | 2010-06-28 @ 23:28:56|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för ett mycket klokt inlägg...(fràn en som vill börja bära hijab)

2012-04-05 @ 21:11:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0