Den Sista Dagen i Ditt Liv

Bismillah
Nu när du läser detta, föreställ dig då att imorgon är den allra sista dagen i ditt liv.

Vad skulle du göra?
Vem skulle du prata med?
Vad skulle du lyssna på eller titta på?

Dessa frågor och detta scenario, har man fått höra om flera gånger. Man tänker lite på vad man skulle vilja göra och på vad man skulle undvika. Men det brukar oftast stanna där. Det är inte som att vi verkligen gör den dagen till verklighet.. Jag undrar, varför inte??

Viskningar från shaytan kommer förbi en som säger att, 'det är inte din sista dag på dunya så ta det lugnt', 'du kommer leva några år till för du är ung'.. 'vad ska hända dig när du inte gör någonting farligt?'... Osv.. Man får tanken att man inte kommer att dö ännu så man har tid att arbeta på sig själv. Visst, arbeta på sig själv att bli en bättre människa. Men när? Imorgon? I övermorgon? När lovet börjar eller när barnen har växt upp? När du har gift dig? Varför börjar vi inte nu!? Må Allah göra oss starkare!

Våra dagar är räknade och vi kan bestämma nu vad vi ska göra. Vi kan inte ändra gårdagen och vi kan inte förutspå hur det kommer att se ut i framtiden. Det enda vi har kontroll över är Just Nu. Detta andetag du tar just nu, nu har du chansen att ändra dig och bli bättre. Imorgon är du kanske död. Imorgon kanske jag är död.. Så vad har vi gjort ?

Hur vill vi leva de sista dagar i våra liv? Hur vill vi dö och har vi verkligen tid att vänta?

När jag ställer mig själv denna frågan eller får denna frågan så tänker jag ... att jag vill spendera mycket tid i att läsa Koranen, göra dhikr, be alla sunnahböner, be qiyam ul layl(nattbön), vill ha ett rent hem, vill ringa systrar o familj för att kolla hur allt står till.. Jag tänker att jag inte vill slösa tid på att sova för länge, vill inte slösa tid framför datorn - inte en enda sekund hade jag velat sitta vid datorn. Jag hade inte velat hamna i bråk eller börja tjafsa om någonting onödigt. Jag skulle vilja komma ihåg Allah ofta och vara tacksam för allting.

Ja, listan är säkerligen lång för oss alla. Och varför inte ha en sådan dag? Varför inte göra så imorgon insh'Allah.. Lev dagen som om den vore din allra sista dag. Bry dig inte om att du kanske behöver gå till skolan, jobbet, ta hand om barnen ... Vadå! Det är ju så livet är! Profeten salAllahu alayhi wa salam , släppte inte alla vardagliga saker för att få en bra dag med mycket dhikr och annat islamiskt.. Nej.. Man får göra sitt bästa som möjligt i att få in så mycket islam i det man gör. Se inte sådant som en ursäkt för att strunta i det. Ens sista dag kan vara en dag när man jobbar eller när man har mycket att göra, men man vill ändå att den ska vara så bra som möjligt! Eller hur? Vi vill alla få ett bra slut på våra liv.

Tips?

Gör en lista på saker du vill göra och gör det!

Om du vill gå lite längre och inte bara leva imorgon som om det vore den sista dagen i ditt liv så gör en lista som kräver mer dagliga rutiner för att uppnå vissa mål. Många gör listor i stil med "Saker jag vill göra innan jag dör". Där i finns oftast att man vill åka till ett särskilt land, att man vill hoppa fallskärm eller andra aktiviteter som folk vill göra nu för tiden. Vi kan också göra sådana listor fokuserat på vår karaktär och islam. Tex, att lära sig Koranen utantill, lära sig arabiska, ha ett sadaqah-projekt...

Allah vägleder den Han vill och ingen kan vilseleda den som Allah vägleder! Hos Allah finns makten att ge oss vad vi än vill ha. Må Allah göra oss bättre och ge oss det bästa i dunya och i akhira!
Tankar: 5.....
Emaan | Direkt länk | 2012-01-16 @ 00:10:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jasamin

As salamo alaykom!

Verkligen fin inlägg!!

2012-01-21 @ 22:50:00
Postat av: kurdilele <3

Salam aleykom:) Kan jag lita på denna sida?:)http://islam-svarar.se/pages/content/section/18/82/

2012-01-22 @ 16:27:53
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Mohammed

It is reported that ‘Abdullâh b. Mas’ûd – Allâh be pleased with him – said:If I had ten days left to live, and I knew I would die by the end of them, and I had enough time to get married, I would get married for fear of temptation (fitnah).Sa’îd b. Mansûr, Al-Sunan article 493.

2012-01-25 @ 08:03:50
Postat av: Leia

Må Allaah belöna dig <3När man väl drabbas av en allvarlig sjukdom och därefter blivit frisk, då är man tacksam att man fått en wake up call, det kan ju hända vad som helst när som helst. Så bäst att ta vara på den tid man har medan man kan. Barakallaahu fiki för ditt fina inlägg!2012-02-01 @ 00:42:48
URL: http://leiaform.se
Postat av: Anonym

Underbart inlägg! Mer sånt!:)

2012-02-09 @ 09:29:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0