Är Din Hälsa Redo för Ramadan?

Bismillah
As Salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh.!

Här är några tips inför Ramadan som vi alla insh'Allah kan tänka på för att vara så redo som möjligt.
Ca 1 månad kvar och om man strävar efter att göra det som står på denna listan är det utmärkt insh'Allah för vi behöver all energi vi kan få.! Dessa små tips kan hjälpa oss mycket insh'Allah, jag vet själv att jag behöver detta!

Tips nummer...
  1. Bästa sättet att höja din kondition på kortaste tid är med intervall-träning. Du behöver inte ens några verktyg. Pröva detta: "Mountain Climbers" i 30 sekunder och en snabb paus. Repetera 8 gånger på raken. Det kommer vara riktigt bra 4 minuter av din dag som ger dig mer energi! Länk till hur man gör "Mountain Climbers"- http://www.youtube.com/watch?v=KI8u58hPam4&feature=youtu.be

  2. Börja dricka vatten på kvällen NU. Börja dina middagar med att äta dadlar, salladen eller grönsakerna först. Detta kommer bli en bra vana och under Ramadan blir ditt första intag efter fastan automatiskt det mest nyttiga. Det tar ca 20-40 dagar att skapa en vana beroende på vem man är så börja aktivera dig nu insh'Allah.

  3. Våra kroppar kan absorbera och använda ca 2-3 dl vatten på 20 min så det är bra att dricka ofta. Ha en flaska med vatten vid dig hela tiden och drick, drick, drick! Det är bättre att dricka lite i taget ständigt än att glupska i sig  allting vid ett tillfälle. Tänk på att din kropp behöver mycket vatten per dag! Ett bra riktvärde för att veta hur mycket vatten man minst "ska" får i sig per dygn är att ta 30ml/kg kroppsvikt. Så om man tex väger 60kg så blir det 30x60=1800ml/dygn (1,8 liter).

  4. Under Ramadan är det ganska troligt att man förlorar muskler då man går in i svältningstillstånd när man inte äter på så många timmar under dagarna. Börja bygga lite muskler nu så att du har lite på lager..! Styrketräna, gör 30 armhävningar per dag! Desto mer fysisk styrka vi har desto enklare blir det för kroppen att gå igenom fastan.

  5. Om du är en "gottegris" som äter godis, chips, choklad mm och dricker läsk eller söta mangodrycker varenda dag så kan det vara en mycket bra idé att börja avvänja dig från dessa ting. Why??? Om du är beroende av massa sött varenda dag så kommer du vara ÄNNU mer sötsugen under Ramadan och därav stoppa i dig massa onyttigt på kvällarna. Detta leder till att man går upp i vikt. Börja nu med att äta mindre och mindre om du har svårt att sluta med allting på en gång. Du kommer att må så mycket bättre av det!

  6. Sedan har vi detta med filmer, serier, dator/tv-spel och TV-tittande. Under Ramadan så är det enklare att sluta med sådana vanor och tidsfördriv men för många som kanske är totalt beroende och spenderar mycket tid om dagarna med det är det svårare. Minska på dessa saker också insh'Allah, kämpa emot din nafs med allt du har och gör någonting vettigare. Om du inte har kommit till den nivån att du orkar byta filmer till tex Koranläsning eller Dhikr så är det ändå bättre för dig att bara ligga ner och vila istället för att sätta på den där filmen.! Jihad al-Nafs! Kämpa mot dina inre (dåliga) luster och ersätt dina ovanor till gott insh'Allah. Om du är svag.. Börja med att minska ditt tidsfördriv (vad det än är -tv, spel?) 30 minuter första två dagarna, sedan med 1 timma, sedan med 1,5 timma osv. Må Allah underlätta för dig ameen

  7. Sist, och viktigaste för hälsan.. Någonting som jag och vi alla behöver förbättra oss i är -> Koranläsning. Kämpa med Koranen, läs på arabiska och engelska översättningen (eller det språk du förstår bäst).. Det är viktigt för våra hjärtan, vår emaan, vår relation med Allah och vårt slutgiltliga mål! Ofta kan det vara att man är som mest aktiv med Koranen under Ramadan och resten av året är den dammig på hyllan. Insh'Allah så kan du börja nu istället så att Koranläsning inte bara blir en "Ramadan-grej". För er som redan läser regelbundet så kan jag bara säga - Mash'Allah må Allah välsigna er och ge er seger i dunya och i akhira!! Det är verkligen bra alhamdulilah..

OK, Detta var mina tips inför Ramadan.. Kämpa, gör du3a att vi blir bättre och må Allah underlätta för oss ameen..

Are you with me?

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
Tankar: 3.....
Ramadan | Direkt länk | 2011-07-01 @ 03:11:22|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Alenca

Läs vad denna person som kallar sig politisk korrekt skriver om islam och muslimer, är det rätt? Får han ens göra så? Flera läser och tror på han i hans blogg, varjager.wordpress.com är den blogg som ska vara "politiskt korrekt"

2011-07-01 @ 08:38:55
Postat av: Fatiha

Mashallah väldigt bra tips.

Tyvärr inget fastande för mig i år då jag ammar.

Men inschallah kanske kan tillämpas ändå.

2011-07-11 @ 12:40:20
URL: http://fattis.wordpress.com
Postat av: Anonym

mashalla jag lär ta mycket nytta av detta eftersom detta är mitt första ramadan som jag ska fasta hela :D

2011-07-22 @ 00:26:46
URL: http://cocogirll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0