Ja till Att Läsa Bra Böcker

Ja till att läsa användbara, intressanta och nyttiga böcker.

 

Nu när du läser detta.. fundera på om du hellre vill sätta dig och läsa en 'Frida' tidning eller någon deckare istället.. Visst skulle det kännas konstigt att byta ut att läsa om Allahs Religion, påminnelser och sådant som uppmuntrar dig till att läsa om kändisar, skvaller eller påhittade historier som inte kommer hjälpa dig på något sätt? Meningen med att läsa användbara, intressanta och nyttiga böcker, handlar om att läsa böcker om islam. Vad är användbart – böcker om bönen, du3a, hadither, Koranen, fatawa, fiqh osv. Vad är intressant – alla har olika smak men tex, Profeten Muhammeds frid och välsignelser över honom liv, sahaba, Koranen, profeterna, hadither osv. Vad är nyttigt – Alla islamiska böcker egentligen. Alla böcker inom islam kan nog passa in i alla dessa kategorier. Men huvudsaken är att du försöker ta tag i din läsning och tid.

 

Slösa inte din tid flera timmar i sträck på att titta på serier, filmer, komedi och läsa onödiga veckotidningar eller serie-tidningar! Det bästa du kan läsa, är Koranen! Läs Koranen eller någon annan islamisk bok och du kommer må bättre på alla sätt och vis. Gillar du inte att läsa länge? Vem säger att du måste sitta flera timmar i sträck?


Värm lite chokladmjölk, smöra någon smörgås med ost och sätt dig bekvämt och läs i en halvtimma bara. Gör det idag eller så fort du märker att du slösat flera timmar på ingenting! Skjut inte upp det bara.. Gör det helst nu.


English BooksQuran & Tafsir (Tafseer)Learn ArabicThe Final Prophet & MessengerFiqh _ Fatawa _ LawFamily_Women_Marriage




Tankar: 0.....
Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-29 @ 12:24:28|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0