9 krav för bönen

De nio kraven för bönen

Det finns nio krav eller behov för bönen:

På Arabiska, är kraven kallade Shuroot, plural av Shart, vilket lingustiskt betyder ett tecken. Vidare, i Shairah, har den en annan mening: När den inte finns kräver det icke existens, men när det existerar, behöver det inte ha existens. Mer enkelt sagt, om det inte finns renhet, så finns det ingen bön, men om man är ren, så behöver inte fallet vara att han måste be (just den tiden). Och med kraven för bön, refererar vi till de krav som är hur rätt ens bön är.

De Nio Kraven För Bönen:

1) Islam, det motsatta av detta är otro (kufr). Ickemuslimens handlingar är förkastade, det spelar ingen roll vilken handling han gör, för Allah den Allsmäktige säger:

[9:17] DET ÄR inte rätt att de som sätter medgudar vid Guds sida och som vittnar mot sig själva att de förnekar sanningen, gör besök i moskéerna, Guds hus, eller befattar sig med deras underhåll. Allt vad dessa människor har strävat efter har gått om intet och Elden skall bli deras eviga boning.

Och i en annan vers, säger Allah den Allsmäktige:

[25:23] Och Vi skall se på det som de [tror sig] ha åstadkommit och Vi skall förvandla det till stoft som skingras för alla vindar.

Den ende bönen som är accepterad är Muslimens bön, en verklighet som bevisas av denna vers:

[3:85] Om någon vill anta någon annan religion än Islam kommer detta att vägras honom, och i nästa liv skall han stå bland förlorarna.

(En notering, om någon blir förtryckt blir dennes bön hörd om det inte innehåller shirk)

2) Bra Mental hälsa, motsatsen är klart galenskap eller dålig mental hälsa. Pennan höjs för den galne människan, vilket betyder att han inte hålls ansvarig för sina handlingar tills han kommer till sitt förnuft. Allahs Sändebud salAllahu aleyhi wa salam sade:

3) Åldern av insikt, motsatsen är tidig barnålder. Tiden då man kan urskilja olika ting är ungefär vid sjuårsåldern, tiden som ett barn blir beodrat att be, för Allahs Sändebud,saw, sade:

4) Att man tar bort Hadath, och det finns två typer av Hadath; (i) Den större, (ii) den mindre. Den första innebär menstruation och sexuellt umgänge; man renar sig själv från dessa former av Hadath genom att utföra Ghusl. Ett exempel på den andra är att man fiser, och denna typ av Hadath tas bort genom tvagning; Allahs Sändebud, saw, sade:

Han sade även:

5) Att man tar bort orenheter av tre: från ens kropp, från ens kläder, och från stället man ber i.

Rena ersjälva från urin för sannerligen, är det den mest vanliga orsaken för straffet i graven.

6) Att man täcker sin Awrah (den del av kroppen som måste bli täckt.) med kläder som inte visar ens form, hud eller hudfärg. Allahs Sändebud, saw, sade:

Folket av kunskap, säger att om man har möjlighet att bära kläder, men ber naken istället, så är bönen ogiltlig. Awrah för mannen, eller delen av kroppen som måste vara täckt under bönen, är mellan hans navel och knän (och axlarna), och samma för kvinnoslaven. Awrah av fria kvinnan är hela hennes kropp förutom ansiktet. Och även detta måste vara täckt om hon är bland främmande män. I en Hadith relaterad av Salmah bin Al-Akwa’, så beodrade Allahs Sändebud honom att täcka sig själv, även om han bara hade ett plagg. Och Allah den Allsmäktige säger:

Det menas, till bönen.

7) Bönetidens entré. Beviset för detta är från hadith Jibril, aleyhi salam, där han ledde Profeten i varje bön, en gång i början av tiden för varje bön, och sedan på slutet av dess tid. Han sade,  ” Å Muhammed, bönen är mellan dessa två tider,” Allah den Allsmäktige säger:

8 ) Att man möter Qiblah:

Ofta har Vi sett dig [Muhammad] vända ansiktet mot himlen [i väntan på ledning], och Vi skall låta dig vända dig i en böneriktning som skall göra dig nöjd. Vänd alltså nu ditt ansikte mot den heliga Moskén; ja, var ni än befinner er, vänd era ansikten mot denna [Moské].

9) Intentionen: det ligger i hjärtat och dess yttrande är en innovation. Profeten, saw, sade:

Tagen från:Prayer (excerpts taken from Explanation of Important Lessons For Every Muslim)
av Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz

Tankar: 0.....
Bönen (Salat) | Direkt länk | 2010-06-06 @ 15:47:45|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0