Vad som felaktigt görs i Religionens namn

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

Som jag skrev så skulle jag alltså skriva om vad som felaktigt görs i religionens namn.. Det finns nog mer saker kanske som jag inte kan komma på just nu! Om det är någonting speciellt ämne jag glömt så hojta till inshaAllah!

Iallafall, dags att få bort lite fördommar inshaAllah!


Världsrelaterat:

Terrorism (att sprida terror): Som de flesta redan har hört så har inte terrorism någon som helst grund i Koranen eller Profeten Muhammeds (sallalahu aleyhi wa salam) läror.. Finns många antimuslimer som kan ta en vers ur just Koranen och tro att detta räcker som bevis. Sanningen är att Islam är en mycket fredlig religion. Profeten Muhammed(frid och välsignelser över honom) ogillade krig mycket, han vägrade gå ut på krig när hans följeslagare ville det. Men när Allah sa till honom att man ska kämpa mot förtryckare osv så började de kriga.

Men det finns många krav på ett krig. Klart man får alltid försvara sitt land om det blir attackerat, det håller nog alla med om.

Några Koranverser om krig:

[42:40] Svaret på ett ont [som någon har lidit] är ett motsvarande ont [tillfogat gärningsmannen]; men den som förlåter och söker försoning [med sin fiende] skall få sin lön av Gud; Han är inte vän till dem som begår övergrepp

[4:91] Ni kommer att se att det finns andra, som [på samma gång] vill hålla sig väl med er och med sina egna; var gång de frestas [att svika er], faller de för frestelsen. Om de inte drar sig tillbaka och erbjuder er fred och hejdar sina händers [våld], får ni gripa dem och döda dem var ni än träffar på dem; mot dem ger Vi er en klar fullmakt [att kämpa].

Så det är klart och tydligt att man inte får kriga med de som vill ha fred. Endast mot de som krigar mot en. Och även förstår man att fred är någonting mycket bättre än krig från sura 42 vers 40.. Våld är inget uppskattat.

Två sägelser av Profeten Muhammed(sallalahu aleyhi wa salam)
sahih al-bukhari [1:3:123] Jarir återgav: Under Hajjat-al-Wida' så sade Profeten till mig: ”Låt folket vara tysta och lyssna. Sedan (vände han sig mot folket) och sade: ”Bli inte hedningar (gå inte tillbaka till förnekelse) efter mig genom att slå nacken (skära halsen) av varandra. (dvs döda varandra).”

sahih bukhari [8:73:126], så säger Profeten(sallalahu aleyhi wa salam) ".....och den som gör självmord med någonting, blir straffad med samma sak i (Helvetes) Elden...."

Så om man inte ens får ta sitt egna liv utav många anledningar, hur ska man då få ta någon annans oskyldiga liv?

Och alltså det en synd att kriga mot de som vill ha fred med en.. Alltså är alla dessa som vill ha fred, oskyldiga människor.

Allah säger : [25:68] Och de anropar aldrig en gudom vid sidan av Gud och de berövar aldrig en människa livet - som Gud har förklarat heligt - annat än i rättfärdigt syfte, och de avhåller sig från äktenskapsbrott. Den som begår dessa svåra synder skall få sona dem med en exemplarisk bestraffning

Vad säger en av Allahs Sändebud om detta?

Moses(frid över honom) bekräftar denna synd i Koranen:
[18:74] Och de vandrade vidare till dess de mötte en ung man och [den vise] dödade honom, [varpå Moses] utropade: "Har du berövat en oskyldig människa livet, som inte gjort orätt mot någon annan? Du har sannerligen begått en oerhörd handling!"


Att behandla ickemuslimer dåligt:

[9:6] Om någon bland avgudadyrkarna söker skydd hos dig, ge honom då ditt beskydd, så att han får höra Guds ord; för honom sedan till en plats där han är i trygghet. De är nämligen människor som inte vet [vad Islam innebär].

Från hadith nr 5854 i sahih Muslim, bok 30
Så ser vi hur en jude och en muslim bråkar med varandra och där muslimen slår till juden. Varav juden går till Profeten Muhammed(frid vare honom) och berättar vad som hände. Profeten Muhammed(frid och välsignelser över honom) säger att det muslimen gjorde var fel. Vi vet att han var mycket rättvis.

Vi vet genom att läsa hadither som tex sahih al-Bukhari, Bok 5, Volym 59, Hadith 362.. Där det står att hur judarna som bodde bland muslimerna började slåss och inte slöt fred. Och det Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) gjorde var att ta ut dem från staden så att det skulle bli frid igen.

Alltså man ska ha samma respekt till en muslim som till en ickemuslim, och om en ickemuslim börjar bråka med en så är det bästa att inte bråka tillbaka. Det är vad vi muslimer får lära oss, att ha tålamod och inte bli arga.. Och om vi blir arga ska vi försöka komma ihåg Allah och söka skydd hos Honom från satan och allt dåligt.


Kvinnorelaterat:

Könsstympning:
Det finns många böcker och många kvinnor som från andra länder blivit könsstympade. Det som sker under en könsstympning är sannerligen någonting fruktansvärt som inte har någon som helst grund i religionen. Detta har med kulturella vanor o göra, de vill genom denna handling se till att kvinnan inte har sexuellt umgänge innan giftermål. Men detta ansvaret ligger endast på kvinnan i hur hon vill följa Allahs order. Vill inte förklara helt hur denna procedur går till för det är kanske känsliga läsare.

Omskärelse däremot är någonting helt annat, detta är obligatoriskt för män. För kvinnor är det inte obligatoriskt.
Hadither om detta:

Återberättat av Umm Atiyyah al-Ansariyyah:

En kvinna brukade utföra omskärelser i Medina. Profeten (frid och välsignelser över honom) sade till henne: Klipp inte bort överdrivet så blir det bättre för kvinnan och mer anmodat av maken.

Denna sägelse visar oss att när en kvinna ska omskäras så ska hon ta bort pyttelite skinn(inte klitoris!). Detta är renhet och även bra om hon är gift. Men som sagt är det inte något obligatoriskt plus det är inte någonting vanligt att göra..

Bukhari, bok 8, vol 74, hadith 312
Återberättat av Abu Huraira:

Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) sade, "Fem saker är i enlighet med al Fitra (profeternas traditioner): Att omskära sig, att raka könshåret, att dra bort håret i armhålorna, att klippa sin mustach kort, och att klippa naglarna."

Dessa handlingar är handlingar av renhet. Just denna hadith är riktat till män, men allt förutom att klippa mustachen är till kvinnan med. Man kan inte finna någonting som stöder könsstympning i varken Koranen eller i Profeten Muhammeds(sallalahu aleyhi wa salams) läror.


Hedersmord: Även hedersmord är en handling som inte har stöd i religionen. Som jag visat tidigare så får man inte döda en oskyldig människa. Innan Profeten Muhammed (sallalahu aleyhi wa salam) blev Profet så begravde hans folk sina döttrar levande så att de skulle slippa framtida skam plus att de ansåg pojkar var bättre. Och i hadith sahih-bukhari ser vi att Profeten(sallalahu aleyhi wa salam) förbjöd denna handling.

Mord är en stor synd, som vi kan läsa i denna hadith:
Abu Bakr(ra) sade, "Allahs Sändebud(frid och välsignelser över honom) sade, 'Om två muslimer drar ut sina svärd för att slåss mot varandra, kommer båda vara bland folket i Helvetes-elden." Det var sagt till Profeten, "Detta är okej för mördaren men varför den som blev mördad?" Han svarade, "Den mördade hade intentionen att mörda sin motståndare.'"(Se Hadith Nr. 30, Vol. 1 i sahih Bukhari)

Det är även sagt att den som mördat en är som att han dödat hela mänskligheten..

Tvångsgifte:Även i detta ämne finns klara bevis på att det inte är från Islam. Man får absolut inte tvinga någon att gifta sig med en annan.
Muslim, bok 8, hadith 3303

Abu Huraira (Må Allah vara nöjd med honom) rapporterade att Allahs Sändebud(sallalahu aleyhi wa salam) sade: "En kvinna utan en make (skild/änka) får inte giftas bort utan att rådfråga henne, en oskuld får inte giftas bort utan att man frågat om hennes tillåtelse." De frågade Allahs Profet(må frid och välsignelser vara över honom): "Hur ser man om oskulden accepterar ?" Han sade: "Att hon är tyst."

Detta är en av många hadither om giftermål. Den sista frasen "att hon är tyst" handlar om ett tyst medgivande.


Slag mot frugan: Man får inte heller misshandla sin fru. Det står i Koranen:
[4:34] "...Om ni ser tecken på illvilja hos dem, förmana dem då och varna dem och [om detta inte hjälper] håll er borta från deras nattläger och [som sista utväg] tillrättavisa dem handgripligen. Om de sedan visar sig medgörliga, sök då inte sak med dem..."

Men detta har även regler! 1. Man får inte göra skada alltså 2. inte lämna märke. . 3.absolut inte i ansiktet. Det är så som det står i Koranen, en sista utväg om frugan beter sig illa. Och även är det sagt att om det nu kommer till detta så ska mannen använda sig utav en miswak, typ en tandborste av trä.

Mer om detta:
http://islamqa.com/en/ref/41199/hit%20your%20wife

Religionsrelaterat:

Be till gravar och be till en lärd att förlåta synde eller ge en gott osv: Detta går totalt emot Tauhid (Allahs Enhet). Det är endast Allah man skall be till och endast Allah kan förlåta ens synder. I många sekter såsom shia och sufi sekterna så ber de till gravar och upphöjer de lärda så som kristna gjort vissa till 'helgon'. Detta är helt fel och det är den största synden man kan göra, alltså sätta andra föremål/personer vid sidan om Allah. Allah har inga partners!

[4:48] GUD FÖRLÅTER inte dem som sätter medhjälpare vid Hans sida, men Han förlåter den Han vill hans mindre synder; den som sätter medhjälpare vid Guds sida har sannerligen gjort sig skyldig till en oerhörd synd.

Hadith: Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) sade: “Sitt inte på gravar och be inte åt dem." (Sahih Bukhari)

Mer om shia' här : http://www.ahlelbayt.com/
För pekaren över 'articles' så ser ni många kategorier på hur mycket fel shia gör i religionens namn.

Att slå sig själv: Det är ett faktum att shia slår sig själva, ibland tills de blöder. Och denna handling har absolut ingenting med Islam att göra. Detta är en innovation,bida', som inte är accepterat.

Här kan du läsa mer om hur detta verkligen inte är en del av islam. [slå sig själv]

Profeten Muhammed (frid och välsignelser över honom) sade:

Wa sharrul Umoori Muhdathaatuhaa, Wa kulla Bid'atin dhaialah, wa kulla dhalatin fin-naar" Al-Hadith (Sahih Muslim) Översatt: '(Nästan)Varje innovation är en missledning och varje missledning går till Helvetet.'

Detta är innovationer när det gäller dyrkan och andra ting i religionen.

Bukhari, bok 3, vol 30, hadith 91

Anas(ra) återberättade:

Profeten (sallalahu aleyhi wa salam) sade, "Medina är heligt från här till där. Dess träd ska inte bli huggna och inget kätteri får innoveras och ingen synd får uttövas där, och den som gör innovationer där som kätteri eller som syndar(dåliga handlingar), så har han åsamkat sig Allahs, änglarnas och människornas förbannelse."



Okej, nu har jag skrivit om några områden av vad som felaktigt görs i religionens namn.. Kan ni komma på några fler?

Sahih Muslim och Sahih Bukhari är två hadithsamlare, Sahih står för 'sann' ungefär. Detta är autentiska hadithkällor.



Tankar: 13.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-01-05 @ 19:57:59|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Anonym

Salam amanda det är så att jag nu ska välja till gymnasiet. Och jag vet inte om jag ska ta Sp eller NV.. Det sägs i NV att vi var apor och jaa du kanske förästår vad jag menar :P och i SP så är det typ många religoner. Jag vet inte vilket jag ska ta jag skulle gärna vilja ta något som är inte haram att tro på. Och jag ställer frågan till dig pga av att du är äldre än mig och kanske har mer kunskap. Och tack för det :) Jazaki allah kheeir min syster

2010-01-05 @ 21:46:33
Postat av: Amanda

Wa aleikum salam, det bästa är om du väljer det du känner kan va bäst för din framtid. Natur vet vi ju är mycket matte och väldigt tufft hehe, samhäll är ju blandat.. Och du måste tänka på din framtid inshaAllah.. heheh strunt i om det står i Nv böckerna att människan kommer från apan eller om de är många religioner i samhäll, det är inte som om du får synder för deras åsikter ;).. Du kan bevisa även, att till och med han som kom på den apor teorin inte ens tror på den!



Oavsett vilket program man väljer att gå på så kan man förvänta sig att det blir många debatter (om man har stark tro lr står för religionen), det gjorde jag mycket i min förra skola.. Bråkade med läraren tom... hehe !!!



Iallafall, tänk på vad som är bäst för din framtid bara inshaAllah!

2010-01-05 @ 21:53:44
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Salam Alaykom... Jättefint inlägg. Du kanske kunde klargöra att det inte är obligatoriskt för kvinnor att omskära sig, inte heller är det sunnah. Hadithen visar bara att om man väljer det ska man bara skära bort en väääldigt liten del...

2010-01-05 @ 21:54:46
Postat av: Amanda

wa aleikum salam, jazak Allahu khayr, försökte ändra litegranna..

2010-01-05 @ 23:08:10
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Linnn

Till dig som frågade om tips vilket program du ska välja:



Jag håller fullständigt med Amanda om att du ska välja någonting som du tycker är intressant och har nytta av i framtiden. Jag ville också påpeka att det kan vara nyttigt att läsa om darwinismen och evolutionsterion för om du har kunskap kan du lättare diskutera med folk och inshaAllah visa för dem att det inte stämmer, det samma gäller med religion, om du vill göra dawah är det jätte bra att ha kunskap om olika religioner så att du på ett bra sätt kan visa dem bristerna i deras religion samt likheter mellan deras religion och islam.



Må Allah underlätta för dig med att välja program!

2010-01-06 @ 00:40:39
Postat av: Khadijah

Fint mashAllah. MÅ Allah välsigna dig lilla hjärtat. Kraaam mamma

2010-01-06 @ 00:58:13
Postat av: Mujaheedah

Ahlam, om hata är att skriva sanningen och göra Tawheed fri från Shirk och Sunnah fri från Bidah, så är vi dem bästa hatarna och vi kommer aldrig sluta hata! Vi gör Allahs namn fri från Shirk och hans religion fri från Bidah genom att tala sanningen!



Sen är det roligt att NI går runt och gråter och anklagar folk för att splittra Ummahn och kalla folk lögnare och hatare, bara för man tar från era EGNA källor och visar er vad ni kallar Islam.

2010-01-06 @ 01:56:25
URL: http://mujaheedah.blogg.se/
Postat av: Muslimah

SubhanAllah

Ni är systrar som håller på att tjafsa,dömer varandra och tror ni är bättre än alla andra.

Man blir mörkrädd när man läser attityden vissa systrar har på bloggar.

Respektera varandra oavsett inriktning.

Förtala inte varandra, döm inte, lägg inte ord i varandras munnar- Tro ni att ni har den rätten!?

Koncentrera er på att bli bättre muslimer istället

2010-01-06 @ 12:05:36
Postat av: R

Amanda did it again ! Mashallaah , må allah belöna dej för den kunskap du berikar min lilla hjärna med ! hihh och inshallah vi syns snart ukhtee <3

2010-01-06 @ 14:31:44
URL: http://stoltmuslima.blogg.se/
Postat av: Rahma

MashAllah mycket bra att du skrivet om detta syster.

Det där med könsstympning var ett bra ämne som man inte hör mycket om. Denna handling kommer från den förbanade Firawn(Faraon) vars Allah har lovat Jahenam för all evighet. Vi som muslimer ska inte följa de som är långt borta från Allahs nåd. Må Allah swt vägleda oss alla, Ameen =)

2010-01-07 @ 00:42:50
URL: http://rafo.blogg.se/
Postat av: Khadijah

@muslimah. "Ni är systrar som håller på att tjafsa,dömer varandra och tror ni är bättre än alla andra" SubhanAllah, det är ju Du själv här som anklagar och dömer om någon!! Var någonstans finner du grund för dina ord syster? När du nu säger sådana saker kan du väl också förklara dig kanske? Konstruktiv kritik vore inte fel nu när du tagit åt dig så illa. jag blir uppriktigt arg för artikeln är fin och ingen syster här visar sig överlägsen någon annan. vi ska sträva alla att bli bättre muslimer och göra våra bästa att följa Allahs ord till oss och vår Profet s.a.w och hålla hårt i det. All biddah och shirk ska väck till varje pris så att respektera varje inriktning som du säger är inte möjligt. Att respektera grupper såsom sufi och sh

ia som förstör Islam från insidan ska bekämpas.

Vi älskar för Allahs skull och hatar för Allahs skull. Må Allah vägleda oss och ge oss kraften att stärka vår ummah. ameen.

2010-01-07 @ 10:58:36
Postat av: Muslimah

KHADIDJAH kommentaren som jag svarade på är borttagen.



2010-01-07 @ 15:27:50
Postat av: Amanda

Jag tog bort den kommentaren, hon censurerar bort mina kommentarer så jag gör detsamma mot henne. Och även för att hon sprider falsk information om islam. må Allah vägleda oss alla

2010-01-07 @ 19:03:20
URL: http://apg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0