Ett Känt Uttryck

 

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh
,

Detta blir nog mitt enda självskrivna bidrag till min lilla kunskapsvecka!

Ville bara ta upp ett uttryck, som folk använder ofta och som använder det av fel anledning. Det är dessa ord, "det man inte vet blir man inte straffad av".

Sura Isra tar upp detta;

[17:15] Den som låter sig vägledas, vägleds till nytta för sig själv; och den som går vilse, går bara vilse till skada för sig själv. Och på ingen bärare av bördor skall läggas en annans börda. Vi straffar inte [ett folk] förrän Vi sänt Vårt sändebud [till dem].
Och enligt de flesta betyder detta alltså att man inte blir straffad förren man har fått kunskap om islaam av ett sändebud. Vidare har det tolkats som att tex, om du inte vet om hur man ber på det rätta sättet så blir du inte straffad över det tills du fått kunskap om hur man ska be. Alltså vi är alla budbärare och vi kan alla komma med kunskap till våra systrar och bröder med Allahs vilja!

Iallafall, punkten jag ville komma till är om dessa syskon som säger "nej jag vill inte veta för det man inte vet blir man inte straffad för"!..... Subhanallah....... Detta mina syskon gäller endast om man verkligen är ärlig och söker kunskap! Att när man får veta att det är en föreläsning någonstans så springer man dit, att om man finner några hadither så läser man dem, att man studerar! INGEN i dagens svenska samhälle kan påstå att han inte kan få kunskapen. Vi KAN!

Ett snabbt exempel inshallah, "En syster kommer fram till dig och säger att det är föreläsning imorgon om hijab, du hittar på någon ursäkt för att du helst inte vill höra om detta ämne." Kan du då skylla på att ingen gett dig kunskapen om hijab? NEJ!!! Systern kom till dig med kunskap subhanallah och du vände dig bort från det. Och det är när det gäller allt möjligt inte bara hijab.. Hijab vet de flesta om..

Vi säger att vi är praktiserande muslimer i hela våra liv men vi studerade bara halva religionen. Så vi vet bara hälften, hälften är så bra mashallah! Men vi missade delen om kunskap, vi måste alltid söka kunskap. Därför tänkte vi att vi har så det räcker, vi behöver inte läsa mer!! Tjugo år går, det kommer några människor på besök och börjar ifrågasätta vissa delar av vårt sätt att praktisera islaam. De säger; "Subhanallah! Detta är haraam! Ni kan inte äta självdöda djur! Vet ni straffet!" Och vi säger att Allah säger: ["Vi straffar inte [ett folk] förrän Vi sänt Vårt sändebud [till dem]." ... Tror ni att detta är OK? Vi hade böckerna, internet och allt men vi slutade studera ändå...

Jag vet inte så mycket och jag vill veta!!! <- Det är attityden vi skall ha!!! Och när vi i vår kunskapssökande väg finner att vi gjort vissa saker fel, då kan vi säga att vi inte blev straffade för att vi inte hade kunskap! Vi tar vara på den information som kommer till oss, vi söker och vi gör det vi får lära oss!! Vi är inte de som undviker kunskap och slappar dagarna i ända!

Må Allah belysa alla våra hjärtan med kunskap som tar oss till Jannah!
Tankar: 6.....
Kunskap | Direkt länk | 2009-11-10 @ 20:40:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: hamzoza

mashaAllah!! bra inlägg, träffat på många såna dom vill INTE veta, för vet dom är dem ansvarig för det, subhanallah =/ må Allah vägleda dem!

2009-11-10 @ 20:55:49
URL: http://hjertaislam.blogg.se/
Postat av: Linn

Må Allah belöna dig min älskade syster!

2009-11-11 @ 12:21:45
Postat av: Abdul Samad Al Suedi

BarrakAllah Feeki för bra inlägg.

det är viktigt för varje muslim att veta hur shaytan vill leka med oss och förstöra oss.

En av dom stora Tricken shaytan drar på en slav till Allah är att låta han/henne tro att hon är förlåten av Allah för sin okunskap inom en grej.

Profeten sa att det var obligatoriskt att söka kunskap i religionen. Islam är ingen club som man går med i tar lite hit och dit nej det är underkastelse av din vilja till Allah och hans lagar. att dyrka Allah rätt och på det sätt som han subhanu wa talla vill bli dyrkad.nån köper en burgare på mcdonalds

nån annan säger syster/bror det där är haram.

dom säger Allah a3leem och tar en tugga.

Att äta haram är inte en synd man vill leka med plus att konsekvensen är att Allah inte lyssnar på dina duaas så smart? och vem vet vad som väntar på domedagen om du inte gör tawabah.audobillah må Allah vägleda oss alla till den rena Religionen av profeten Muhammed sallalhu aleyhi wa salam.

2009-11-11 @ 16:54:37
URL: http://islamgbg.wordpress.com
Postat av: Ahlam

Ameen ya Rab! Tck för dina duaa och jag önskar dig detsamma syster:)♥

2009-11-11 @ 18:24:51
URL: http://ahlamhammoud.blogg.se/
Postat av: R

Mashallaah , må allah belöna dig för denna påminnelse ukhtee så viktigt med att söka kunskap , indeed !

2009-11-11 @ 19:59:56
URL: http://stoltmuslima.blogg.se/
Postat av: Meriem .

SubhanAllah, att det faktiskt finns människor som använder sig utav den ursäkten "det man inte vet straffas man ej för" när man undiker att ens införskaffa sig den kunskapen !

Bra inlägg syster, god påminnelse till oss alla som ibland är osäkra över en fråga, men inte riktigt orkar bry oss om att finna svar. JazakAllahu kheyran !

2009-11-12 @ 18:36:20
URL: http://khadeeja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0