Vilken ursäkt har du för att inte sätta på dig hijab?!

En text jag översatt som en av våra systrar i Islam skrivit. En påminnelse till alla systrar som varit muslimer ett bra tag och ändå inte har på sig hijab.........


Vad är din ursäkt för att inte använda Hijab?1. Jag är inte säker på Hijab:

Kan jag fråga dig syster, vem är du? Du kanske svarar: "Jag är en Muslim". Vad är meningen med Muslim? Den som helt underkastar sig Allahs vilja för att få frid, har jag rätt? Syster, Hijab är en klar order av Allah(swt) och Muhammed(sallalahu wa aleyhi wa salam). Hur ska vi visa olydnad till dem och neka vad Allah och Hans Sändebud har givit oss? Profeten Ibrahim (aleyhi salam) blev beodrad att offra sin son och visste inte varför. Men han hörde och lydde. Lär det inte oss att underkasta oss till Allah?

Den andra ursäkten:

Kvinnorna som säger att det viktigaste är insidan, att hennes intentioner alltid är goda, att hon är en bra person, och att Hijab är Hijab för hjärtat. Och de ber fem gånger per dag, ber på natten, ber sunna, ger välgörenhet. Hon tycker den dyrkan är nog för henne. Kom ihåg den heliga versen ur Koranen: 

“……….
Tror ni på vissa delar av Skriften och förnekar andra? Vilken lön förtjänar de bland er som begår sådana handlingar om inte skam och vanära i denna värld? Och på Uppståndelsens dag skall de utlämnas till de strängaste straff. - Gud förbiser ingenting av vad ni gör. De som byter bort den eviga glädjen mot det [goda] i detta liv, för dem skall straffen inte lindras och ingen hjälp skall nå dem.
[2 : 85-86]

Tredje ursäkten: 

Hijab är inte bekvämt. Och det är svårt att ha i vissa länder, speciellt i tropiska länder. En kvinna klagar på att hon förlorar hår när hon har på sig Hijab, pga värmen. Så vill du jag ska ha på mig Hijab och bli flintis? Ska inte ha den på för mitt hår kommer försvinna.
Syster... Allah(saw) säger:

"Säg att Helvetes Elden är starkare än värmen på jorden."

Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) sade:
"Helvetet är omringat av våra begär, och Jannah är omringat av de goda ting."

Är det fortfarande svårt att sätta på sig Hijab? Du får STOR belöning för att följa Allahs order! [notering av amanda: om hår ramlar av är det för att du sätter Hijaben för hårt. Inte pga värmen.]

Den fjärde ursäkten:

Kvinnor säger att de kände många som använde Hijab som hade det värsta betéendet, och som gjorde hemska saker. Så jag vill inte ha på mig Hijab för att inte vara som dem. Okej, jag håller med dig syster. Men det är många muslimer som ber och ändå gör många synder. Betyder det att du inte ska be? Några åker på Hajj så att de kan kalla sig för Hajjie och ha en titel, så gör de dåliga saker. Betyder detta att du inte vill gå på Hajj? Så syster, felet är inte religionen, men i människan. Så är Hijaben dålig eller människan som bär den?

Femte ursäkten:

Allah har inte guidat mig ännu. Jag ska ta på mig Hijab, men Allah har inte guidat mig att göra det nu. Så, när jag blir ca 50 år och har njutit av liver, ska jag ta på mig Hijab. Nej syster, denna ursäkt är helt fel. Allah sade:
"Allah ändrar inte ett folks situation om de inte förändrar vad som finns inom dem."

Du kommer inte ta på dig Hijab förren du ändrar vad som finns inom dig och arbetar med att ta på dig Hijab. Det är inte acceptabelt för dig att säga att Allah inte har guidat dig - nej, Han har guidat dig och beviset är just din ursäkt och att du läser dessa ord. Allah har öppnat resan av vägledning till dig. Så, det är upp till dig att lyda Honom eller ej.

Sjätte ursäkten: 

När jag gifter mig ska jag ta på mig Hijab. 

Så låt mig berätta dig, många män tittar efter de religiösa, troende kvinnorna som respekterar sig själva med Hijab, finns mer som tittar efter kvinnor med Hijab än utan.Så du kommer inte gifta dig med någon förutom att den personen är vald av Allah för dig.Var inte rädd; Lägg din tillit hos Allah. Allah ger dig en troende man inshaAllah. Så när du gifter dig, gift dig med någon som gifter sig för din rättfärdighet och inte för din skönhet.


Sjunde ursäkten: 

Jag är fortfarande för ung för att ha Hijabb. 

Vet du när du ska dö syster? Dödssiffrorna för ungdomar bara stiger! Vill ge dig ett exempel på en tjej. Har tagit historian från en islamisk sida:

"Detta är en sann berättelse som hände i Egypten, Alexandria förrförra året under Ramadan. Mannen berättade för mig att hans fru använde hijab. Framför dem bodde en ung tjej som inte hade hijab. Tjejen hade gott i sitt hjärta, som många andra systrar i Islam. Hon förstod inte meningen med hijab och vad den betyder i Islam. Så han sade att hans fru hade goda relationer med tjejen. Hon ignorerade inte henne bara för att hon inte använde hijab. De var vänner. Så en dag ville tjejen gå o handla jeans med frun. Så den intelligenta kvinnan (som visste att hon var tvungen att göra dawah) gick med på att shoppa på ett villkor: att tjejen följde med till en islamisk lektion som skulle börja. Tjejen sade okej.

Så de gick på lektionen som handlade om att ångra sig till Allah. Tjejen blev inspirerad av vad som blivit sagt, och började gråta tills hon sade en mening om o om igen: "Jag har gjort Tauwba Allah, snälla någon täck mig." De sade: Okej, låt oss ta dig hem så du kan ta på dig Hijab där. Hon vägrade och ville bli täckt på en gång; hon ville inte gå ut utan den. Så de fixade en scarf och en klänning, och hon lämnade byggnaden med dem på. Och så fort hon skulle gå över vägen, körde en bil in i henne och hon dog.

Hon dog efter att hon gjort tauwba. Hon är lycklig att hon gjort detta innan hon dog. Så säg aldrig ursäkten att du är för ung, för du vet aldrig när du ska dö."

8de ursäkten:

Jag vill följa mode och om jag bär Hijab blir jag utanför modet.

Är inte Allah mer älskad av dig än mode? När du tar på dig Hijab kommer du ha ett ljus skinande inifrån, och du blir mer vacker med Hijab.

9de ursäkten: Jag vill följa västlänningarna:


Vem respekterar kvinnan mer? Islam eller de som inte ens kan sälja tändstickor utan att rita halvnakna kvinnor på dem? Respekterar de kvinnan eller exploaterar de kvinnan? Islam, respekterar kvinnan och täcker henne och befriar henne från all exploatering. Vill du ha respekt och kärlek från Allah eller från dessa ickemuslimer? Valet är ditt.....yours………….

10de ursäkten :

Vill inte ha på den för att jag är rädd för att ta av den. Syster, varför inte ta på den med stark tro och be Allah(swt) att alltid skydda dig och inte låta dig ta av den. Säger inte att om man tar av hijab är de inte en synd. Att ta av hijab är en stor synd för du uppmuntrar andra att göra detsamma. Men värre är att du tar ett steg från Allah istället för till Allah.. Gör inte detta inshaAllah. Allah(swt) hatar sådant. Ha på dig Hijab och gör dessa tre saker för att vara säker på att inte ta av den.

  1. Ha bra religiösa vänner.Have good religious friends
  2. Gå på och lyssna på föreläsningarAttend and listen to Islamic lectures
  3. Gör Dua , sök hjälp hos Allah att du behåller din Hijab och att du får starkare tro


Okej, sista ursäkten:

Jag är blyg och skäms över vad mina vänner och släktingar ska säga om jag tar på mig Hijab. Syster, kommer du inte skämmas över digsjälv när du möter Allah(swt) på domedagen? SKulle du inte skämmas över att se Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) på Domedagen?

På Domedagen kommer du vara törstig och Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) kommer ge vatten till allihopa. Och du kommer springa mot honom, men två änglar kommer stoppa dig att komma närmare. Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) kommer säga, "lämna henne! Hon är från min nation." Änglarna kommer säga: vi kan inte Profeten Muhammed, för hon löd inte Allahs order. Så Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) kommer säga, "Gå iväg, långt härifrån, jag vill inte ha någonting med någon att göra som inte lyssnar på Allahs order."

Så vem kommer skämmas den dagen? Den som visat sin kropp till alla eller den som respekterat den och täckt den? Profeten(sallalahu wa aleyhi wa salam) sade:
Ta tag i Islam med dina händer och tänder!

Ett rop till mina muslimska Systrar:


Systrar i Islam, kom ihåg att ni är exempel till muslimer och de ickemuslimska kvinnorna. Med ert betéende, dyrkan, leende, även när du går på gatan, är du ett exempel till allihopa och kommer inspirera många människor, utan att säga ett ord. Du gör samhället vackrare! Dina goda handlingar är extremt värdefulla inför Allah. Du hjälper dina systrar i Islam. Du är vårt exempel, vår ambassadör.. Snälla, skäm inte ut dig själv både i denna värld och i nästa.

Var med Allah och du finner att Allah är med dig!
Tankar: 3.....
Kvinnor | Direkt länk | 2009-12-13 @ 01:41:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: hamdi

mashaAllah, jättebra inlägg.. finns inga ursäkter alls! jazakaAllah kheyr o må Allah belöna dig!

2009-12-13 @ 17:06:52
URL: http://mujaheedah.blogg.se/
Postat av: Fatiha

Känner igen mig på alla punkterna.

Alhamdullilah har jag tagit på mig min hijab.

Känns otroligt bra. Har fortfarande mycket att lära mig. Men alhamdullilah så hjälper min man mig på min väg. Tackar allah varje dag för denna man.Bra påminnelser du kommer med kära syster.

Har svårt för många grejer men som sagt jag lär mig nytt varje dag.

2009-12-14 @ 12:09:08
URL: http://fattis.wordpress.com
Postat av: M .

Mashallah syster vilket bra inlägg! Jag minns själv så många ursäkter hjärnan hittade på ett tag, det var inte förräns jag provade ha slöjan bara på prov, ett par dagar, som jag insåg vilken gåva hijab faktiskt är! :) Må Allah belöna dig hjärtat! <3

2009-12-17 @ 02:14:38
URL: http://khadeeja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0