Julafton = SHIRK

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,

vi vet alla att vi inte ska fira julafton eller ta del av dessa kristna högtider. Från början hade 24 december inte med Jesus att göra och inte heller med Jultomten att göra. (åtminstone i Sverige). Så kallades det -> midvinterfest , fornnordiska jólablót eller "midvinterblot". Julblot eller midvinterblot firades vid midvintern då dagarna är som kortast och nätterna som längst, det vill säga kring vintersolståndet. Man tror att firandet av denna dag var en dyrkan av denna egenskap hos dygnet, då det tolkades som ett återuppvaknande av naturen. Julens speciella gud var Jólner, som är ett av Odens många namn.

Så vi kan se att det förekommer STOR shirk i detta julfirandet, ni som firar jul eller på något sätt uppmärksammar julen - SLUTA - ... Nå.. okej vi fortsätter med mer bevis att julafton är SHIRK.

 


Jul kallas den högtid som kristna firar den 25 december till minne av Jesus födelse den 25 december (ett datum som saknar grund i evangelierna, men som valdes av romarna på 300-talet, i samband med kampen mot hedendomen).

 

 

Årstiden för Jesus födelse anges inte i evangelierna, men Lukasevangeliet indikerar att årstiden var månaderna då herdarna var ute och vaktade får. Det gjordes under sommarmånaderna, vädret blev kyligare i slutet av oktober och början på november. Men den exakta tidpunkten för Jesu födelse är inte känd.

 

Liberius fastställde datum för juldagen till den 25 december år 354. Firandet av Jesus födelse ersatte företrädesvis det romerska firandet av solguden som hölls vid midvintern, men även andra hedniska folk i västerländerna firade redan sina egna typer av högtider vid midvinter. Övergången från de gamla folkens traditioner och seder till kristendomen underlättades genom att midvinter redan var en högtid.

 

Den Katolska kyrkan ändrade tidpunkten för Jesus födelse så att den skulle sammanfalla med hedniska midvinterfester.


 


Här ser ni hur romarna ställde och styrde, så att kristendomen skulle 'ersätta' alla andra gamla religioner som fanns då. Så från att fira Oden här i Sverige, så firade man alltså Jesus födelse (som inte ens var detta datum). Och vi alla vet att dessa kristna tror att Jesus var en gud eller Guds son.. må Allah ge dem ett hårt straff! Ameen.
Så vi har alltså SHIRK igen, de bara bytte gud... -.-

 

Vill ni fortfarande fira jul?


Okej, ni kanske säger att Jultomten är okej..

 

Vad säger de om Jultomten?
- Han ser ALLT
- Vet ALLT
- Han vet vad du har i ditt hjärta, om du är bra eller dålig
- Han dömmer dig om du är snäll får du julklappar/belöning

 

Är inte detta SHIRK?? JO klart det är! Endast Allah är Allvetande, endast Allah VET Vad du har i ditt hjärta, endast Allah ser ALLT och ALLAH är den ENDE som kan dömma dig utifrån dina handlingar och avsikter!


Och detta är någonting som barn får lära sig när de är små, ''om du inte är snäll får du inga klappar av jultomten, han ser vad du gör''. Jag vet det själv för jag fick lära mig sådana saker. Trodde inte på det men det är många som tror på det tills de vuxna avslöjar eller blir avslöjade med sanningen. Men sanningen är att Jultomten är shirk..


Skulle du gå runt med ett kors runt halsen eller sätta upp en bild av någon indisk 'gud' på väggen?? Jag tror inte det! För det är SHIRK och det är allvarligt. Bara för att man inte tror på dessa grejer så är man inte oskyldig. Det är som att leka med religionen subhanAllah, Jultomten är en modern ''gud'' de sätter jämte Allah! Man ska hata jultomten och man ska hata julafton!


Och om man skall kolla varifrån JULTomten kommer ifrån så blir man ännu mer chockad. Det är inte bara en sagofigur som coca cola skapade med sina reklamer på tvn... Ordet Santa Claus kommer från det nederländska "Sinterklaas", som härleds till Sankt Nikolaus som var en biskop på 300-talet som helgonförklarades för sin kristliga givmildhet. Helgon är sådant kristna sätter vid Allahs sida, de ber dessa ''helgon'' om hjälp osv.. HAha så korkade.. iallafall... Santa på spanska betyder - helgon.. Så varje gång du säger jultomte eller leker jultomte så ska du veta att till grunden är jultomten ett så kallat helgon. Och det är SHIRK!!!

 

De flesta som läser detta kanske tänker, men vadå jag firar inte ens jul, eller gör någonting av dessa saker.. Men det är bra att veta, för det är många som försöker ''fira'' jul på sitt egna sätt. Alltså muslimer. De ger varandra gåvor, och varför då? För att alla andra gör det. Och man måste veta bakgrunden till varför folk gör som de gör..

 

Och man ska dessutom inte efterlikna kuffar eller kristna... För den som efterliknar ett folk, blir det folkslaget. Alltså om du efterliknar dessa kuffar och kristna så blir du som dem. må Allah skydda oss från allt vilseledande och allt som är förbjudet! Ameen!

 

 

Andra ting med julen...

 


Om ni kommer på någonting mer om denna hemska tradition, så berätta! :)

 

 

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

 

Tankar: 9.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2009-12-05 @ 17:40:47|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Khadijah

MASHALLAAH!! Så otroligt bra och så sant tyvärr att man ser systrar o bröder nu vid juletider springandes...för att köpa klappar! Det ENDA vi firar är Eid alhamdulillah och välsigne dig för du påminner oss alla.

2009-12-05 @ 22:19:08
Postat av: Linn

MashaAllah, väldigt väldigt bra och noggrant beskrivit. Vi muslimer måste lära oss att vara stolta över vår religion och allt vad den lär ut och inte lite halvt vara med när icke muslimer firar deras högtider eftersom vi inte vill "sticka ut" eller "verka konstiga"!

Må Allah belöna dig för detta fantastiska inlägg. Alhamdolillahi rabb al amin!!!

2009-12-05 @ 22:52:47
Postat av: Abdul Samad Al Suedi

mashaAllah nu blev jag sugen på jul must

2009-12-05 @ 23:09:45
URL: http://islamgbg.wordpress.com
Postat av: Emma

Masha Allah, så sant så.... Tycker det är så sorgligt dem som sker, att muslimer väljer att fira trots att de blivit tillsagda... Ofta får man höra att man är dömmande och extremenist av dem.... Vilket får många att inte yttra sig i frågan...

2009-12-10 @ 18:17:36
URL: http://amuslima.blogg.se/
Postat av: M

Vi känner en Iranier som konverterade sina barn till kristendom.Han försöker vara en västerlänning en europe men han är mörk som en arab tror ej att den svenska folket ser honom som svensk på något sätt

2009-12-12 @ 23:56:35
Postat av: M

Tuff du är jag uppskattar din tuffhet

undrar om du har barn iså fall hur klarar de sig 1 månad innan jul då de börjar öva sånger osv...

2009-12-12 @ 23:58:44
Postat av: Amanda

svar till M, Det är sjukdomar i hjärtat som gör att muslimer hellre blir något annat. Allah vägleder den Han vill och missleder den Han vill... och de som går vilse, ersätts med bättre tjänare! Allahu Akbar.!



och om jag får barn inshaAllah så kommer jag inte vilja bo här i Sverige, och om det skulle vara så att jag bodde i sverige skulle jag inte låta de gå i ickemuslimsk skola inshaAllah..

2009-12-13 @ 00:47:35
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: gustaf

Skämtar ni eller menar ni allvar? Detta resonemang är ju helt befängt och världsfrånvänt. Vad som får människor att begränsa sitt synsätt och vara så låsta till en religion är för mig obegripligt.



Vad är meningen med att förkasta en tradition bara för att den har kopplingar till en annan religion eller något helgon. Grejen med jul och julklappar är bara att man är tillsammans med de man tycker om och ger varandra gåvor av genorisitet.



Att missbruka religion på det sett som uttrycks ovan är det som skapar oförståelse och främlingskap i världen. Öppna ögonen och lev och lär efter egna erfarenheter. Tro inte blint på gamla texter.



Jag firar gärna Jul, Eid, Chanuka, eller vad som helst annat. Umgås med människor med olika bakgrund och vattna ur eran fundamentalistiska världssyn. Den gör er inget gott.



Mycket av det som sägs inom Islam är kloka tankar och levnadsregler som är värda att värna om och ta lärdom av, men det finns ingen sanning som är definitiv och slutgiltig.



Lev i frid

2009-12-19 @ 18:37:51
Postat av: Somaiyah

JazakiAllaho khayran

2010-12-18 @ 08:16:42
URL: http://somaiyah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0