Frågor om Islam?

Bismillah..

Ställ en fråga om Islam så besvarar jag insh'Allah så snabbt jag kan.
Vissa frågor kan kräva ett bättre svar. då får jag kolla upp ordentligt insh'Allah..
Muslimer som icke-muslimer får fråga. ^^

OBS, svarar ej på personliga situationer som handlar om skiljsmässa osv (sådana saker får ni gå till en Sheykh till insh'Allah )


Tankar: 5.....
Frågor och Svar | Direkt länk | 2011-09-01 @ 21:14:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! I Koranen står det att de inte är någon skillnad mellan profeterna. Men har hört om oul el azm, de 5 bästa profetern, Mohamed, Jesus, Moses, Abraham, Noa. Och är det inte så att Mohamed anses vara allra bäst av profeterna? Hur kan man förklara det? Tack på förhand!

2011-09-02 @ 01:32:33
Postat av: Amanda

Hej!Det stället i Koranen där Allah säger:

"[2:136] Säg: "Vi tror på Gud och på det som har uppenbarats för oss och det som uppenbarades för Abraham och Ismael och Isak och Jakob och deras efterkommande och det som uppenbarades för Moses och Jesus och för [de andra] profeterna av deras Herre; vi gör ingen åtskillnad mellan dem. Och vi har underkastat oss Hans vilja."Så har det med trosuppfattning att göra. Att vi tror på dem alla som Guds sändebud och att de alla talade sanning.I Koranen står det:

"[2:253] Några av dessa sändebud [om vilka Vi har berättat för dig] har Vi gett företräde framför de andra. Bland dem finns den som Gud [själv] talade till, och några har Han satt ännu högre. Jesus, Marias son, skänkte Vi klara bevis och Vi stärkte honom med helig ande.."Så visst har de olika sändebuden olika status beroende på hur mycket uppenbarelser de fick, vad deras uppdrag var och vilka mirakel de fick uppleva osv.Men däremot så hade alla Profeter exakt samma budskap- att man endast ska tro på Allah som den ende Skaparen av universum och att man endast ska dyrka Honom.Finns en hadith (återberättelse) där Profeten frid över honom säger:

"Gör ingen skillnad mellan Profeterna" och "Favorisera/hylla inte mig över Moses." (autentiskt från sahih muslim och bukhari)

De lärda är oense om vad som menas med detta.Al-Khattaabi sade: Vad detta betyder är att vi inte ska göra skillnad mellan dem genom att se ner på några av dem, för detta kan leda till felaktig trosuppfattning angående dem och att man inte ger dem sina rättigheter. Men det betyder inte att vi tror att dem är likvärdiga i status. Eftersom Allah säger i en vers (den versen ovan). Slut på citatLäs mer här : http://islamqa.com/en/ref/83417

och Speciellt denna - http://islamqa.com/en/ref/12096Här kan du läsa om vad som är skillnad på en Profet och ett Sändebud - http://islamqa.com/en/ref/11725Här besvaras frågan, "Är Profeten Muhammad (frid över honom) den bästa av skapelsen?" - http://islamqa.com/en/ref/97384

2011-09-02 @ 21:16:16
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jazak Allah khayr för ditt svar och länkarna:)må Allah visa oss alla den rätta vägen. Amin

2011-09-03 @ 17:12:47
Postat av: El7amdulillah

Alsalam aleykom!, inshallah du är bi5air? (mår bra) :)

jag har en fråga angående 3awra (som man täcker till under knäna).
mellan kvinnorna ska man täcka sin 3awra (från naveln ner till under knäna), men om man har t.ex. leggings under och kanske shorts/kjol över knäna, är det fel på täckande 3awra?
alltså att man täcker sin 3awra med en annan färg elr plagg än sin hud färg?
inshallah det inte är dåligt förklarat o du förstår!?
jazak Allah khair wa salam :)

Svar: wa alaykum salam, alhamdulilah det är fint, barak Allahu fiki för att du frågade och för din fråga! :) In sha Allah anti bi khayrin aydan!
Här har jag översatt angående hijab för oss kvinnor och vad som är reglerna kring hijab :) Med bevis från Koran och sunnah självklart alhamdulilah
http://apg.blogg.se/2010/january/hijab-i-koranen-och-sunnah.html

Det är ett litet missförstånd att vår 3awrah är mellan naveln och knäna, detta gäller män. För oss kvinnor gäller detta också om vi är ensamma med andra kvinnor! :)
Men när vi går ut och visar oss bland män osv, så är det hela kroppen som är awrah, alltså från håret enda till fötterna. Finns delade åsikter om fötterna och ansiktet dock :) , sedan så kan du läsa i länken som jag då länkat ovan, att kläderna inte får visa ens former och inte heller vara genomskinliga. Alla färger är ok alhamdulilah så länge de inte ''skriker'' uppmärksamhet med kanske massa glitter eller annat som gör en mer attraktiv än nödvändigt.

Barak Allahu fiki för din frågaoch förlåt för sent svar <3

amanda gonzalez

2013-04-26 @ 11:21:15
Postat av: mona

salam oalikom! ursäkta att min fråga e så konstig men jag har precis slutat röka alhamdulilah o nu undrar jag om det är haram med el ciggarett istället?? tacksam för svar:)

Svar: wa alaykum salam syster :)Jag kan inte så mycket om e-cigaretter men om det inte är skadligt för kroppen så är det ok in sha Allah. må Allah ära dig, underlätta för dig och belöna dig för din strävan att göra Allah nöjd <3
amanda gonzalez

2014-08-18 @ 12:02:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0