10 Saker som tar en Ut ur Islam

Det som tar en ur Islam

Författare: Imaam `Abdul-`Azeez bin Baaz
Källa: Nawaaqid-ul-Islaam
Producerad av: Al-Ibaanah.com


 

Vet O Muslimske broder att Allah har gjort obligatoriskt till alla sina tjänare att vara i Islam, att hålla fast hårt vid det och att akta sig från det som går emot det. Och Han sände Sin Profet, Muhammed (sallAllaahu `alayhi wa sallam), att kalla folket till det, informerade oss att den som följer honom är vägledd, men den som vänder sig bort från honom är vilseledd. I många ayaat (verser) i Koranen, har Han varnat oss om de saker som gör en till avfälling och de olika typer av Shirk(sätta någon vid Allahs sida) och Kufr (otro).

 

De lärda, må Allah ha nåd över dem, har nämnt i deras kapitel i "regler om en avfälling", att en muslim kan gå ur Islam genom olika typer av Nollställare (av tro), vilket orsakar att hans liv och rikedomar blir tillåtet (att ta) och som tagit honom ut ur Islam.

 

Och från de mest farliga av dem som händer mest ofta är tio nollställare som vi ska nämna till er i följande, i ett sammanfattat vis, så att du kan akta dig för det och varna andra för det, hoppandes att Allah kommer skydda och säkra oss från dem. Vi nämner även lite korta förklaringar om dem

 

Först: Shirk (att ta andra som partners) i dyrkan till Allah.

Allah Säger:
[4:116] GUD FÖRLÅTER inte den som sätter medhjälpare vid Hans sida, men Han förlåter den Han vill hans mindre synder; den som sätter medhjälpare vid Guds sida har drivit synden till dess yttersta gräns.

Och Han säger:

Gud utestänger den från paradiset som sätter medhjälpare vid Guds sida och Elden skall bli hans sista hemvist. För [dessa] syndare finns ingen hjälpare.
[Surah Al-Maa'idah: 72]

Vad som faller i denna kategori är tex att be och åkalla de döda, söka deras hjälp, lova dem saker och offra djur till dem.

 

Andra: Den som sätter en medlare mellan sig själv och Allah, frågar dem att be åt dem, och lägger sin tillit på dem, har utfört otro enligt enhälliga beslutandet av de lärda.

 

Tredje: Den som inte säger att polyteister(eller ickemuslimer) är icke troende, eller är tveksam över deras otro eller tycker att deras sätt och trosuppfattningar är korrekta, har gjort otro.

 

Fjärde: Den som tror på att någon vägledning förutom Profetens (sallAllaahu `alayhi wa sallam) är mer komplett än hans vägledning och att någon annans dom är bättre än hans dom, som de som hellre tar domen av Tawagheet (folk av taghoot; falska gudomar/religioner), är en icke-troende.

 

Femte: Den som hatar någonting som Sändebudet kom med, även om man följer det , har gjort otro, baserat på Allahs ord:

 

" Det är för att de ogillat vad Allah sänt ned, så Han nollställde deras (goda) gärningar."
[Surah Muhammad: 9]

Sjätte: Den som förlöjligar eller gör narr av någon del av Sändebudets religion eller dess belöningar och straff han gjort en handling av otro. Beviset är Allahs ord:


"Om du frågade [dem vad de menade med vad de sade] skulle de säkert svara: "Vi bara skämtade." Säg: "Då var era skämt alltså riktade mot Gud, Hans budskap och Hans Sändebud? Kom inte nu med [tomma] ursäkter! Ni har förnekat den tro som ni förut bekände ”
[Surah At-Tawbah: 65-66]

Sjunde: Magi, vilket inkluderar magiska trollformlar som orsakar en person att hata eller älska något/någon. Den som utför detta eller är nöjd med att detta är gjort, har gjort otro. Beviset för det är Allahs ord:

 

"Och ingen av dessa två (änglar) lärde någon förren de först sagt till dem: 'Vi är endast en prövning (för folket), så utför nu inte otro.'"
[Surah Al-Baqarah: 102]

Åttonde: Att supporta och hjälpa polyteisterna mot Muslimer. Beviset för detta är Allahs Ord:

 

"TROENDE! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter - de stöder och skyddar varandra - och den av er som söker deras stöd och skydd blir en av dem. Gud vägleder inte de orättfärdiga."
[Surah Al-Maa'idah: 51]

Nionde: Den som tror att det är tillåtet för vissa människor att vara fria från (fullbordandet av) Sharee'ah(uppenbarade lagar) av Muhammed (alltså islam), då är han en ickemuslim, enligt Allahs Ord:

 

Om någon vill anta någon annan religion än Islam kommer detta att vägras honom, och i nästa liv skall han stå bland förlorarna.
[Surah Aali `Imraan: 85]

Tionde: Att vända sig bort från Allahs Religion, inte lära sig den eller förstå den (är en akt av otro). Beviset för detta är Allahs Ord:

 

"Och vem är mer orättfärdig än den som, när han blir påmind om sin Herres budskap, vänder dem ryggen? [Sådana] syndare skall Vi sannerligen låta känna på Vårt straff!"
[Surah As-Sajdah: 22]

Det finns ingen skillnad, för den som gör någon av dessa nollställare, mellan den som skämtar, den som är allvarlig eller den som gör det av rädsla. Men den som gör det under tvång(är ursäktad). Alla dessa tio är grovast i fara och är de som sker oftast. Så muslimen måste akta sig för dem och vara rädd för att detta ska ske honom.

 

Det som faller in i den fjärde nollställaren är de som tror att lagar skapade av människan och konstitutioner som människor har skapat är bättre än Sharee'ah(lagar) av Islam.

 

Eller de som tror att det inte är korrekt att fullfölja Islams lagar i tjugohundra-talet.

 

Eller att detta är en anledning av bakåtsträvan för Muslimerna.

 

Eller att det är begränsat till att bara spela en roll i förhållandet mellan tjänaren och sin Herre och att det inte ska påverka andra ting i livet.

 

Det som också faller i den fjärde kategorin är de som säger att utföra Allahs lagar, som att hugga av handen på en tjuv eller att stena en som är skyldig till zina inte är passande i den moderna tiden.

 

Det som också faller i denna kategori är de som tror att det är tillåtet att regera med andra lagar än Allahs Lagar (shareeah) i ämnen som växelverkan, straff osv, även om han inte tycker att den är bättre än sharialagen. Så genom att göra detta, kommer han göra lagligt det Allah har förbjudit, enligt det enhälliga beslutet.

 

Den som gör lagligt det Allah har förbjudit från ämnen som man måste veta, så som samlag, alkohol, ränta och att dömma med en annan än Allahs Lagar, är en icketroende enligt den enhälliga överenstämmelsen av Muslimerna.

 

Vi söker skydd hos Allah från att vara av dem som förtjänar Hans ilska och smärtsamma Straff. Må frid och välsignelser vara över det bästa av Hans skapelser, Muhammad (sallAllaahu `alayhi wa sallam).


Tankar: 0.....
At-Tauhid,Trosuppfattning | Direkt länk | 2010-05-14 @ 15:38:34|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0