Bevis på Allahs Existens

 

Av: Imam Ibn Kathir

Tafsir Ibn Kathir (Abridged), Volume 1
© 2000 Darussalam


“MÄNNISKOR! Tillbe er Herre, som har skapat er och dem som levde före er - kanske skall er gudsfruktan [fördjupas] -

Han som har skapat jorden som en viloplats för er och rest himlen som ett valv och låtit vatten strömma från skyn och därmed frambringat frukter för er försörjning. Sätt därför inte medgudar vid Guds sida, då ni vet [att Gud är utan like]..”

Qur’an, 2:21-22


Flera lärda av Tafsir, som Ar-Razi och andra, använde denna ayat som ett argument för existensen av Skaparen, och det är den mest värda metoden av argument. Sannerligen, den som reflekterar över vad som existerar, de högre och lägre skapelserna, deras olika former, färger, betéende, fördelar och ekologiska roller, så kommer han sedan inse möjligheten, visdomen, kunskapen, perfektionen och majestäten av Skaparen. En gång blev en beduin tillfrågad om bevis för Allahs existens, han svarade:
"All pris är till Allah! Kamelens dynga bevittnar kamelens existens, och spåret(i sanden) bevittnar att någon har gått förbi. En himmel som innehåller gigantiska stjärnor, ett land som har farledar och ett hav som har vågor, bevittnar inte allt detta att Den Mest Vänlige, Mest Kunnige existerar?” [Ar-Razi 2:91]

 

Därför så, den som granskar himmeln in i dess oändlighet, dess vidd, de olika planeterna, där vissa ser ut som stationerade i himmeln - den som ser över havet att den är omringad av land från olika sidor, bergen som var placerade på jorden för att stabilisera den, så att den som bor på land, oavsett form och färg, har möjligheten att leva och njuta -


Den som läser Allahs ord:

 

SER DU inte att Gud låter regn strömma från skyn och att Vi därmed låter frukter av alla slag och färger mogna och att i bergen [syns] strimmor av vitt och rött i olika skiftningar och intensivt svarta [fläckar] Så växlar även färgen hos människorna och hos vilda djur och boskap. Ingen av Hans tjänare utom de som har [en djup inre] kunskap fruktar Gud [så som Han bör fruktas]. Han är allsmäktig men alltid beredd att förlåta.”

(Quran 35:27-28)

Den som tänker på de flödande floderna som reser från område till område med fördelar, den som tänker över vad Allah har skapat på jorden; olika djur och växter av olika smaker, lukter, former och färger som är resultatet mellan enheten mellan land och vatten, den som tänker på allt detta kommer inse att dessa faktorer bevittnar existensen av en Skapare, Hans perfekta skicklighet, visdom, nåd, vänlighet, generositet och Hans överväldigande barmhärtighet för Sin kreation. Det finns ingenting värt att dyrkas förutom Allah, inte heller finns det någon herre brevid Honom. Allah litar vi på och till Honom vänder vi oss i ånger. Finns flertal fler ayat i Koranen om detta ämne.

Ur: http://www.alghurabaa.org/articles/islam/quran/evidence-of-allah%E2%80%99s-existence/#more-324

Tankar: 0.....
At-Tauhid,Trosuppfattning | Direkt länk | 2010-03-12 @ 15:31:41|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0