Råd till en Person som visar Olydnad

bismillah,

as-salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh..

en till artikel om föräldrar i islam, detta är ett råd till den som är olydig mot sin förälder och inte respekterar dens rättighet. ur boken "how to be kind to your parents" av författaren Ibrahim ibn Saaleh al-Mahmoud.


" Ignorera inte dina föräldrars rättigheter, visa inte heller otacksamhet till dem, inte heller någon oartighet. Din lydnad till dina föräldrar är obligatoriskt för dig, så var vänlig mot dem och försumma dem aldrig. Du söker Paradiset, medan den är under din moders fötter (refferar till en hadith av Profeten frid och välsignelser över honom). Hon bar dig i nio månader, med svårigheter och födde dig, med svårigheter; hon ammade dig, tvättade din smuts och föredrar dig framför henne själv. Hon använde sitt knä som en säng till dig, och överöste dig med kärlek, omtanke och vänlighet. Om du blev sjuk, blev hon orolig för dig och gick sömnlösa nätter, vid din sida. Hon tog dig till läkaren och spenderade sina pengar så att du skulle må bra.

Hon offrade sitt liv så att du kunde leva. Alla dessa offringar gjordes, ändå behandlar du henne med kaxighet och otacksamhet. När hon blir gammal och behöver dig, förkastar du henne; du nöjer din apetit medan hon går hungrig; du föredrar din fru och dina barn, och försummar henne. Du blir arg över hennes närvaro och väntar bara på hennes död. Du överger henne vid en tid då hon behöver dig som mest. Allah, subhanahu wa ta'ala, har förbjudit dig att visa henne orespekt, eller att visa henne tacksamhet. I denna världen blir du straffad av dina egna barns olydnad, och i Efterlivet kommer du långt från Herren av Universum. Allah den Upphöjde, kommer kalla på dig, {det är för vad dina händer kommit med, och sannerligen, är Allah inte orättvis mot sina slavar}(adh-Dhahabi, "Kitaab al-Kaba'ir").

http://i43.tinypic.com/2r54wsm.jpg


Profeten frid och välsignelser över honom, sade: "Allah har förbjudit er att vara olydiga mot era mödrar.."
[Bukhari]


Profeten, frid och välsignelser över honom sade,
"Behandla era föräldrar med vänlighet så kommer era barn behandla dig med vänlighet; var kyska och era fruar kommer vara kyska också."
[at-Tabarani]


Profeten, frid och välsignelser över honom, sade,
"Två synder blir straffade omeddelbart i denna världen: Orättvisa och olydnad till sina föräldrar."
[al-hakim, sahih enligt Albani]



Så var snälla mot era föräldrar och var snabb med att be dem om förlåtelse om ni gjort dem någonting illa. Även om de skulle behandla dig orättvist eller dåligt så är de dina föräldrar och ni har fortfarande ingen rätt att behandla dem dåligt eller bråka med dem. Om de bråkar med dig, var bara tyst och svara så snällt som möjligt.


För att leka med era föräldrar är som att leka med Elden.
Tankar: 1.....
Det Muslimska Hemmet | Direkt länk | 2010-06-21 @ 12:46:48|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Najma

SubhanaAllah

2010-06-21 @ 17:09:59
URL: http://najma.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0