Lämna det som inte angår dig!

Några visa ord från Shaykh Mohammad ibn Salih al-'Uthaymeen;

"Det är viktigt för studenten av kunskap att skydda sin tid från slöseri av den. Och att slösa bort tiden förekommer på ett antal olika sätt:

För det första; Att en person lämnar memorering och inte granskar det han läser.

För det andra; Att man sitter med sina vänner och hänger sig åt meningslöst och tomt prat som inte medför någon nytta.

För det tredje, och detta är den mest skadliga utav dem för en student av kunskap; Att han inte har några problem med att föra vidare människors uttalande med han sa detta och han sa det och vad som hände och vad som sker i en fråga som inte angår honom.

Och det finns ingen tvekan att detta är en form av svaghet av [hans] Islam, eftersom Proefeten [må Allâhs frid och välsignelse vara över honom] sade, "En del av en persons goda Islam är att han lämnar det som inte angår honom."

Att vara upptagen med qila wa qala och överdriven utfrågning är slöseri med tiden. Och i verkligheten är det en sjukdom, och när den kommer in i en människa - Vi ber Allâh om hälsa - blir det hans största oro. På grund av detta kan han t.o.m. visa fiendskap ['ada] till den som inte förtjänar fiendskap, eller visa lojalitet [wala] till den som inte förtjänar lojalitet, p.g.a att han är upptagen med dessa saker som i sin tur håller honom borta från kunskap, under förevändningen att "kämpa för sanningen", medans detta inte är sant! Utan detta är en del av att vara upptagen med saker som inte angår honom. Hursomhelst, om en nyhet kommer till dig utan att du jagat efter eller sökte efter den, alla människor får nyheter, men de är inte upptagna med det och de blir inte heller deras största bekymmer. Därför att detta uppehåller studenten av kunskap, korrumperar hans angelägenheter; och öppnar upp dörren till trångsynt partianda [hizbiyyah], vilket splittrar vår Ummah."

http://revertit.se/
Tankar: 0.....
Kunskap | Direkt länk | 2010-06-10 @ 11:41:52|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0