Ja till Vänlighet!

Ja till dina vänliga ord som etablerar vänskap som är tillåtet i Islam och tar bort fientlighet.

 

Abu Hurairah, må Allah vara nöjd med honom, rapporterade: Allahs Sändebud, frid och välsignelser över honom, sade, ”Vid Honom Vars Hand har mitt liv! Ni kommer inte komma in i Jannah förrän ni tror, och ni kommer inte att tro förrän ni älskar varandra. Skall jag informera er om något som, om ni gör, kommer ni älska varandra? Sprid hälsningar till varandra.”

[Muslim]

 

Kommentar av Imam an-Nawawi, må Allah vara nöjd med honom:

”Iman är ett behov för att komma in i Jannah. Ömsesidig kärlek bland muslimerna kompletterar detta, och denna kvalité kan endast finnas genom att ta till den sociala karaktären av den Islamiska formen av att hälsa, alltså genom att säga, 'As-Salâmu 'Aleikum.”

 

Var alltid vänlig mot din familj, dina syskon i islam och främlingar. Vet att dina ord har stor påverkan. Om du till exempel ser att din syster i islam har en vacker abaya på sig, säg då till henne ”mash'Allah vilken vacker abaya du har”.. Detta kommer stärka ert band mer än du tror och kommer göra henne glad också.

 

Idag, försök och gör detta! Vad? Jo ge en komplimang, säg någonting snällt till en syster – via sms, samtal eller om ni möts.. Och när du går ut på en promenad till affären eller annat så hälsa till de syskon som du möter. Du blir gladare och kommer att känna hur din iman blir starkare! 'As-Salamu Aleikum'.. Och känn dig inte bekymrad om personen inte hälsar tillbaka för vet då att en ängel hälsar tillbaka till dig - Allahu Akbar!

Tankar: 0.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-06-23 @ 14:16:19|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0