Ja till Bra Vänskap!

Ja till vänskap med bra kvinnor/män som fruktar Allah, älskar Islam och respekterar höga värderingar.

 

Du är som du äter och du är som du umgås. Det spelar ingen roll hur stark du tror att du är, du kommer att påverkas av dem du umgås med. Är du med ett dåligt umgänge, kommer du själv bli ett dåligt umgänge. Har du någonsin umgåtts med en icke-muslim? Har du märkt hur ni inte pratar om Allah och Hans religion och pratar om värdsliga saker? Hur han börjar prata om den där snygga tjejen eller den där nya låten? Hur hon börjar prata om sin pojkvän, fester och börjar baktala? Vad gör du då? Säger du till henne att ”jag vill helst inte prata om detta..” eller sitter du bara och lyssnar..? Vi vet att vi oftast sitter och lyssnar... för vi vågar inte kanske eller pga andra saker.

http://farm2.static.flickr.com/1235/1341785856_5044718f48.jpg

Umgås med dem från moskén! Umgås med dem som du kan se är intresserade av islam och vill leva fullt ut som muslimer. Då kommer du märka hur din imaan växer och hur du kanske omedvetet blir en bättre person. Var inte rädd att byta ut dina gamla vänner som drar ner dig till de som hjälper dig att må bättre inombords och uppmuntrar till gott. Varför inte ringa idag eller imorgon till en muslim du vet försöker leva islamiskt och som du sett har ett bra uppförande? Ring, smsa eller på något sätt ta kontakt med någon, hon kommer bara älska att du ringde och kommer inte se dig som någon börda.. må Allah underlätta för dig och ge dig ett bra sällskap i detta liv och i nästa!

Tankar: 0.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2010-06-29 @ 10:48:15|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0