Den som direkterar någon till en god gärning...


...får samma belöning som den som gör handlingen.!


Bild som var med artikeln


Bismillah,


Från autoriteten av Abi Mas'ood Uqbah bin 'Amr al-Ansaaree al-Badaree - må Allah vara nöjd med honom - sade han: Allahs Sändebud -sallahu ‘alayhi wasallam- sade: Den som direkterar någon till gott, så kommer han få lika belöning som den som gjorde handlingen. Muslim (1893)

 

Ash-Sheikh ‘Abdullah bin ‘Abdur Rahman Al-Bassaam -må Allah ha barmhärtighet över honom-säger: det som är extraherat ur hadithen:

 

[Taget från: Towdeeh al-Ahkaam min Bulooghil Maraam av Ash-Sheikh 'Abdullah bin 'Abdur Rahman Al-Bassaam.

 

Kompilerad och översatt av: Abu Fouzaan Qaasim]

 

1- Att den troende är någon som är ett exempel och en ledare i att vara rättfärdig och utövar gott, den Mest Höge säger: “och de som ber: "Herre! Låt våra hustrur och barn skänka oss glädje och gör oss till föredöme för de gudfruktiga!".” (25:74) Och den Mest Höge säger: och Vi gjorde dem till ledare som ledde [människorna] enligt Våra befallningar…. (21:73)

 

Ur en hadith i Muslim (1017) av Jarir bin ‘Abdillah -må Allah vara nöjd med honom- att Profeten -sallahu ‘alayhi wasallam- sade: "Den som introducerar en god handling i Islam som var följt efter honom (av folk) så kommer han ha belöning som den som gjorde det, utan att deras belöning blir förminskad alls.*

 

2- Hadithen i detta kapitel indikerar att en person som direkterar någon till gott, oavsett om det är gott som handlar om det Värdsliga Livet eller Efterlivet: kommer han ha liknande belöning som den som utförde den utan att belöningen förminskas av den som gjorde handlingen, det är en full belöning för att han är en god förebild och gott exemplar i att göra nyttiga, främjande ting.

 

3- Av den mest excellenta av rättfärdiga handlingar som syns som att vara nyttigt/bra (till mänskligheten) och frukterna av dessa handlingar är kvar: Kunskap som Nyttar; vilket är (kunskap) lagstiftning från Allah den Mest Höge, om dess grunder och underkategorier och vad än som hjälper en att förstå den (lagstiftningen av Allah)

 

Så den som sprider ut denna kunskap har uppriktigt deltagit i att vara ett gott exempel, och en guide mot den raka vägen och han har tagit bort folk- av Allahs den Mest Höge tillåtelse- från mörkret av ignorans till ljuset av kunskap, rätt vägledning och fullständighet av uppförande.

 

Och han har fått av detta en mäktig belöning från Allah Den Mest Höge, för sannerligen han -sallahu ‘alayhi wasallam- har sagt: Sannerligen om Allah vägleder en av er är det bättre för er än de röda kamelerna.
Bukhaari (3009) och Muslim (2406)

 

Taget från: Towdeeh al-Ahkaam min Bulooghil Maraam av Ash-Sheikh ‘Abdullah bin ‘Abdur Rahman Al-Bassaam.
Kompilerad och översatt av: Abu Fouzaan Qaasim


*Komplierarens notering: Ash-Sheikh Muhammad Al-’Uthaymeen nämner i sin förklaring av denna hadith som det kommer i Riyaad as-Saaliheen: “Avsikten av ‘introducerar en god handling i Islam’ referrerar till den som börjar med att handla efter denna sunnah som blivit bortglömd och inte den som lägger till någonting i religionen. För den som lägger till någonting i religionen som inte är från det kommer vara nekat och är inte någonting gott. Men meningen med 'introducera någonting' betyder: Han är först med att göra det efter att den blivit lämnad av folket.

 

Så Kortfattat, den som introducerar i Islam en god handling (oavsett om det är en återuppväckelse av en lämnad Sunnah eller bara goda handlingar i Islam), och det finns ingenting som en god handling i Islam förutom det som lagstiftningen kommit med, så ska han ha belöningen av den och belöningen av den som gör den efter honom.”

 

 

Ur: http://dailyreminders.org/whoever-directs-someone-to-a-good/

 

Tankar: 0.....
Påminnelser | Direkt länk | 2010-06-07 @ 10:24:14|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0