4de Grundpelaren i Islam - Fasta Ramadan

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh!

Den fjärde grundpelaren i islam är alltså att man skall fasta under Ramadan!

Med detta betyder det att man skall avstå från dryck, mat, sexuellt umgänge och att hålla sig extra borta från det som tar en bort från religionen. Synder gör att belöningen på fastan minskar.
Det som bryter fastan är om man äter, dricker eller har samlag.

Man behöver inte fasta när man reser och borde inte fasta när man är så sjuk att sjukdomen skulle bli värre om man fastar. De som är äldre som inte klarar av fastan, eller gravida/ammande kvinnor behöver inte fasta om det ska skada barnet, de som är diabetiker behöver inte fasta om de skulle behöva ta medicin osv.. Kvinnor som har sin menstruation eller efterfödseln-blödning skall inte fasta.

Och man fastar från Fajr, soluppgången till Maghreb, solnedgången.
I Sverige kan detta betyda väldigt långa dagar eller väldigt korta dagar. På sommaren är fastetiden väldigt lång och på vintern är fastetiden väldigt kort.


Under Ramadan skall man försöka extra att vara en god person, göra extra många goda gärningar och läsa extra mycket Koran. För under Ramadan så är allting extra mycket belönat.

Att fasta är inte endast bra för själen, utan även bra för kroppen.!

Kroppen gör sig av med allt dåligt när man fastar, man rensar magen och hela kroppen blir ren. Och det är viktigt att inte äta ihjäl sig när man väl får äta. Man skall äta lite så som Profeten Muhammed(salallahu aleyhi wa salam) gjorde. Han åt väldigt lite, han sade att man skulle ta bara några tuggor men om man måste ha mer så ska man ta 1/3 mat, 1/3 vatten och 1/3 luft. Alltså försöka dela upp det på detta vis.

Det är absolut inte bra att vräka i sig mat på kvällen för då förlorar man det hälsosamma för kroppen med fastan. Det är inte meningen att man skall gå upp i vikt under Ramadan och festa med maten.

Under Ramadan så är även Shaytan och hans vänner inlåsta. Allting gott är mycket enklare att göra denna tid och man märker då även hur mycket dåligt man gör som inte alls kommer från shaytans viskningar utan från en själv.

De tio sista nätterna under Ramadan är mycket välsignade, en natt så kan det bli Laylatul Qadr och den som ber denna natten med ikhlas, renhet, och ber för att söka belöning hos Allah - ska bli förlåten för alla tidigare synder!
Allahu Akbar!

Ramadan är den månad jag inshaAllah vill uppleva igen.

Läs mer om Ramadan genom att klicka här


Tankar: 2.....
Islam | Direkt länk | 2010-01-10 @ 16:11:53|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: mitt namn är hemligt

hej, jag undrar bara om det finns kristna som fastar när ramadan är? eller är det bara muslimer?



ishallah

2010-08-10 @ 00:01:23
Postat av: amanda



Hejsan!



Kristna fastar inte under Ramadan, de fastar(eller ska fasta) under påsken. Men de fastar på ett annat sätt, man kan dricka olika drickor. Fast många gör olika.



Att fasta under Ramadan var någonting som Gud sade till mänskligheten att göra för ungefär 1400 år sedan till Sin sista Profet och Sändebud, Muhammad frid och välsignelser över honom.



Är inte så kunnig om alla läror i kristendomen men oavsett vad Gud har lärt människorna via Moses, Jesus och alla de andra profeterna frid vare med de alla. Så har det varit för just det folkslaget i den tiden. När Muhammad frid och välsignelser över honom kom, och Gud valde honom som det sista Sändebudet så blev detta den nya vägledningen för hela mänskligheten att följa. :)

2010-08-10 @ 22:10:43
URL: http://apg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0