Vinnaren till tävlingen

bismillah,

as salamu aleikum wa rahmatulahi wa barakatuh,
Rätt svar på frågorna (svaren är skrivna av vinnaren) :

1. Berätta 3 Saker som tar en Ut Ur Islam: svaret är 3 saker som tar en ut ur islam är den första är shirk,den andra den som sätter en medlare mellan sig själv och Allah och den tredje att hålla på magi och tro på spådam vad dom säger osv.

2. Vad betyder 'Bismillahir Rahmanir Raheem' ? : Bismillah Rahmani Rahmeen betyder I Allahs namn , Den Nåderike, Den Barmhärtige

3. Skriv ned/kopiera en hadith angående ens lydnad till sina Föräldrar: Profeten ( frid och välsignelser vare över honom) sade i en hadith behandla ear föräldrar med vänlighet så kommer era barn behandladig med vänlighet... och en anna hadith två synder blir straffade omedelbart i denna värld: en orättvis och olydnad till sina föräldrar.

4. Hur kan man tjäna 1000 hasanat(belöningar) på en dag?:
Ära Allah 100 gånger varje dag och 1000 hasanat blir skrivet för dig, eller så blir tusen synder bortsvepta.

5. Vilka verser ur Koranen läste Umar ibn al-Khattab som gjorde hans hjärta mjukt så att han brast i tårar? (Och sedan blev muslim?) : Han läste surah TaHa verser 20:1 TaHa, 20:2 Vi har inte uppenbarat koranen för dig för att vålla oro och bekymmer, 20:3 (Nej den) bara en påminnelse till dem som fruktar (Allah),20:4 Sänd av Honom som har skapat jorden och de högsta himlarna och 20:5 den Nåderike som tronar(över skapelsen) i Sin allMakts Härlighet.och sedan blev Han muslim.

6. Vilka är Islams 5 grundpelare och 6 trospelare? : islams 5 grundpelarna är 1. trobekännelsen,2. bönen,3.zakat(allmosan), 4. ramadan(fasta) och 5. Hajj(vallfärden)och de 6 trospelare är 1. tron på Allahs Enhet,2. tron på Allahs änglar,3. trno på Allahs böcker d.vs koranen och dem före böckerna ,4.att tro på allahs profeter , Allah skickade till människorna , 5. tron på liv efter döden domdagen osv och 6. tron på Allahs qadar, det gott och ont..

7. Vad heter Surah 105 i Koranen? : surah 105 heter surat al-Fil (Elefanten)

8. Kopiera in en Koranvers eller en hadith som du fann i Kategorin - Kunskap - som påverkade dig : den här versen har påverkade mig djupt i mitt hjärta, det är saurah 30:30 "Ge dig hän med hela din själ ( du som söker saningen)åt den rena ,ursprungliga tron , den tro Allah vid skapelsen lade ned som en naturens norm människan -ingenting kan rubbas i Allahs skapelse! Detta är den evigt ,sanna tron,men dem flesta människor vet ingenting (om detta)..så vackert ayah.

9.Berätta någon hadith eller någon egenskap som ni älskar med Profeten Muhammad, frid och välsignelser över honom. : Jag älskar med profeten Muhammad (frid vare över honom) när man tillfrågade Aisha vad profetens(frid vare över honom) moral var och att hans moral var koranen och att följa honom med hans sunna.


Vinnaren till min bloggtävling är en syster med alias "en syster i islam", hon svarade rätt på alla frågor och hon skall insh'Allah få en stor Koran (klicka här för att se den).!

Hennes motivering till varför hon ville ha den går såhär,

"jag behöver egen koranbok där jag kan ta med mig den över allt och läsa den och så vill jag lära mig koranen insha.allah"


Jag hoppas att de som läser min blogg gör du3a för systern att hon blir hafiz (lär sig hela Koranen utantill)!

Må Allah belöna henne och underlätta för henne i hennes strävan att lära sig hela Koranen utantill och göra att hon blir hafiz, ameen!
Tankar: 1.....
Muslim aktuellt | Direkt länk | 2010-08-02 @ 14:30:40|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Somaiyah

Ameen!

2010-08-02 @ 15:28:54
URL: http://somaiyah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0