Hadither om Ramadan

Bismillah,

Allah 'azza wa jall säger: “TROENDE! Det är en plikt för er

att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er - kanske skall ni frukta Gud.”

[Surah al‐Baqarah, Ayah 183]



Abu Hurayrah radhiAllahu `anhu återberättade att Allahs Budbärare sallAllahu `alayhi wa sallam sade,
“När Ramadan kommer är dörrarna av Jannah fast öppnade och dörrarna av elden är fast stängda och shayateen är fängslade..” (al‐Bukhari and Muslim)

En gång sade Profeten sallAllahu `alayhi wa sallam till Sahabah radhiAllahu `anhum, “Ramadan har kommit, en välsignad månad, Allah har gjort det obligatoriskt för er att fasta..”

Profeten sallAllahu `alayhi wa sallam sade, “Den som fastar under Ramadan med Eemaan och söker belöning (från Allah) får sina tidigare synder förlåtna”. (al‐Bukhari and Muslim)

Profeten sallAllahu `alayhi wa sallam har även rapporterats att ha sagt “Den som ber under Ramadan med Eemaan och söker belöning (från Allah) får sina tidigare synder förlåtna”. (al‐Bukhari and Muslim)
Profeten sallAllahu `alayhi wa sallam sade, “Kanske är det så att någon fastar, och hans andel är hunger och törst.”. (al‐Hakim and Ibn Khuzaymah)

Profeten sallAllahu `alayhi wa sallam sade, “Den som inte överger falska ord och gärningar, har inte Allah något behov för honom att lämna sin mat och dricka.”. (al‐Bukhari)

Sahl radhiAllahu `anhu sade att Profeten sallAllahu `alayhi wa sallam sade:
“I Paradiset finns det en port som kallas al-Rayyan, som genom de som brukade fasta ska gå in i på Återuppståndelse Dagen, och ingen förutom de skall gå in i den. Det kommer bli sagt, 'Var är de som fastade?' De kommer gå upp, och ingen skall gå in förutom dem. När de har gått in, kommer den bli låst och ingen annan kommer gå in.” (al‐Bukhaari, 1763; Muslim, 1947).
Det var återberättat att Abu Hurayrah radhiAllahu `anhu sade: “Allahs Sändebud sallAllahu `alayhi wa sallam sade: ‘Allah säger: “Varje gärning av sonen av Adam är för honom, förutom fastan; den är för Mig och Jag skall belöna för den.” Att fasta är en sköld och när någon av er fastar undviker han sexuellt umgänge med sin fru och bråk. Om någon skulle försöka bråka eller tjata med honom, skulle han säga, ”Jag fastar.” Vid den Ende i Vars hand min själ ligger, den obehagliga lukten som kommer ut ur munnen av en fastande person är bättre i Allahs syn än lukten av mysk. Den fastande personen kommer ha två stunder av lycka: en när han bryter sin fasta, och den andra när han möter sin Herre; sedan kommer han bli nöjd tack vare hans fasta.'” (Narrated by al‐Bukhaari, 1771)

må Allah ge oss alla en välsignad Ramadan där vår fasta och våra handlingar blir accepterade!
må Allah öka vår Taqwaa under Ramadan!

Allahumma Ameen
Tankar: 1.....
Ramadan | Direkt länk | 2010-08-04 @ 16:07:33|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Sanningen om Shia

Jazkhallah khayran för det här inlägget, längtar verkligen till Ramadan insha'Allah!

2010-08-05 @ 01:44:36
URL: http://sanningenomshiism.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0