Etiketter för en Muslim på Fredag

Fredag och dess bön är nämnt i

den Heliga Koranen,


Den heliga Koranen och Profetens, salAllahu aleyhi wa salam, sunnah nämner fördelarna med Fredag och dess bön.

[62:9] TROENDE! När böneutroparen kallar till fredagsbönen, lämna då handel och köpenskap och skynda er dit där Guds namn åkallas; detta är för er det bästa - om ni [bara] visste!


Anledningen bakom Fredagsbönen

Islam uppmuntrar dess följare att göra deras sociala liv ett synligt uttryckande för Gud-medvetande. Bönen är det mest effektiva sättet att utveckla denna fördel hos människan. Detta är anledningen till varför det har varit viktigt för Muslimer att be de obligatoriska bönerna i församling. Jumu’ah är ett steg frammåt i detta ämne. Anledningen bakom den är för att ge möjligheter till större nummer av Muslimer, att gå på stora församlingar i moskén i en atmosfär av religiös fromhet. Förutom bönen, så är predikan också en del av Jumu’ah Bönen. Imaamen ger en föreläsning och instruerar folket i deras religion. Han förklarar för dem om de dagliga problemen i ljuset av Islaam. Fredag är huvudsakligen dagen av att samlas. Notera skalorna av social kontakt för Muslimer om de följer de visa påbuden i deras tro:

1. Varje individ kommer ihåg Allah för sig själv fem eller mer gånger per dag i hemmet, arbetsplatsen, lokala moskén, eller uppe i luften, som det kan vara ibland.

2. Varje vecka på Fredag, finns det ett lokalt möte i den centrala moskén i varje kommun, om det är i en by, stad eller eller en stor stad.

3.Vid de två Eid varje år, så möts alla på en stor lokal/moské.

4.Åtminstone en gång i sitt liv, om möjligt, så är Muslimen med i pilgrimsfärden, den största av alla islamiska mötesplatser i världen.


Varför nedanstående verser uppenbarades kan man se i Profetens, salAllahu aleyhi wa salams, Sunnah.

[62:11]  [Men om] människorna blir varse [ett tillfälle att göra] en vinst eller [att få en stunds] förlustelse, bryter de upp [från bönen] och lämnar dig [Muhammad] stående [i predikstolen]. [Varna dem och] säg: "Det som [väntar er] hos Gud är bättre än ytlig förströelse eller [ett tillfälle att göra] en vinst; ingen sörjer bättre [för de sina] än Gud!"

Jaabir ibn ’Abdullah rapporterade: Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, gav Khutbah på Fredag i en stående position när en karavan av varor från Syrien kom till Medinah. Följeslagarna av Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, skyndade sig till den tills det bara var tolv personer kvar med honom, inkluderat Abu Bakr och ’Umar. Det var i denna situation som denna vers blev uppenbarad: [62:11]

Detta var inte en villig olydnad av Följeslagarna, de var riktigt fästa vid Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, att man inte kan tänka en sådan grej. De var faktiskt inte, helt förstådda med vikten av Fredags predikan. Vidare, vid denna tid av torka och hungersnöd, var fler folk i svält. Därför, sprang de till platsen av karavanen för att få provision av mat innan det förbrukats. De var säkra på att de skulle hinna tillbaka till bönen. Men Allah visade Sitt ogillande genom att informera dem det, att vad som finns med Allah är bättre än sport och varor. De borde, därför, lita på Honom Endast för uppehälle. Denna vers hade en effekt, som det står i den Heliga Koranen:

[24:37-38]  av dem, vilkas tankar varken handel eller köpenskap kan avvända från åkallan av Gud och förrättandet av bönen och plikten att hjälpa de behövande; [människor] som fruktar den Dag då [det kommer att kännas som om] hjärtana ville sprängas och då ögonen skall stirra [med tom blick]; de [som hoppas] att Gud skall belöna dem för det bästa som de har gjort och i Sin godhet ge dem mer [än de förtjänar] - Gud skänker Sitt goda i överflöd till den Han vill.


I dessa verser, har Allah prisat de gudsfruktiga människorna generellt och speciellt Följeslagarna till Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, som gav prioritet till ’ihågkommanden, bönen och givandet av välgörenhet’ framför bytes och sälj handeln. De gjorde detta för att de visste att framgången i Efterlivet ligger i bönen. Rikedom och affärer kommer inte hjälpa dem på Uppståndelsedagen, hellre, hoppades de på belöning som Allah lovat dem i dessa verser.
Läs nästa del av "Etiketter för en Muslim på Fredag" - 'Fredagen är dagen av Eid'
Tankar: 1.....
Kunskap | Direkt länk | 2010-04-02 @ 19:46:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Svar: Barik Allahu feek ukhti, må Allah belöna dig.

Mashallah jag såg dina nya video på youtube med koran :)

kul att man kunde inspirera. Må Allah belöna dig rikligt för att du sprider koran. <3 allt bra med dig annars? var längesen vi prata. ta hand om dig. as salam aleikum

2010-04-03 @ 00:47:29
URL: http://myroadtrip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0