Etiketter för en Muslim på Fredag - Fredagen är "Dagen av Eid"

Fredagen är Dagen av Eid

Muslimer borde vara stolta över deras religion. De borde följa Allahs Order vilket är nämnt i den Heliga Koranen och i Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, Sunnah. De måste följa islam komplett. Allah har beodrat de troende att följa religionen helt, annars om de utesluter någonting med vilje, så går de på vägen av Shaytaan. Som Det är sagt i den Heliga Koranen:

[2:208-210] Troende! Ge er hän åt Gud i hel och full underkastelse [under Hans vilja] och följ inte i Djävulens fotspår - han är er svurne fiende. Men om ni skulle förlora fotfästet sedan ni fått se de klara vittnesbörden, skall ni veta att Gud är allsmäktig, vis. Vill de kanske vänta till dess Gud visar Sig för dem med änglarna under molnens tronhimmel? Men [när detta sker] har Guds plan fullbordats och allt har gått tillbaka till Gud.

Ovanstående verser är klara att förstå: att den troende Muslimen måste följa Islam helhjärtat; att förlora fotfästet kommer göra att han följer Shaytaan, som är den öppna fienden till de troende. Detta förlorade fotfästet kan resultera till Allahs straff. Den sanna tron i den Heliga Koranen och Allahs Sändebud,salAllahu aleyhi wa salam, Sunnah är inte att bara erkänna den vid tungan, eller följa en bit ur boken och lämna en annan. Äkta tro är att sträva för att följa allt i den Heliga Koranen och Allahs Sändebud,salAllahu aleyhi wa salam, Sunnah så bra man möjligtvist kan. Den Heliga Koranen har sagt om Folket av Skriften som följde en bit av Boken och lämnade andra delar,

[2:85-86]  Ändå är det ni som dödar varandra och jagar bort några av era egna från deras hem och ni hjälper varandra i dessa syndiga och fientliga företag. Och om ni tar några av dem [som ni förföljer] till fånga, tar ni lösen för dem, fastän det var förbjudet för er att jaga bort dem. Tror ni på vissa delar av Skriften och förnekar andra? Vilken lön förtjänar de bland er som begår sådana handlingar om inte skam och vanära i denna värld? Och på Uppståndelsens dag skall de utlämnas till de strängaste straff. - Gud förbiser ingenting av vad ni gör.De som byter bort den eviga glädjen mot det [goda] i detta liv, för dem skall straffen inte lindras och ingen hjälp skall nå dem.

De förtjänar det som versen visar, för de följde en del av Boken och lämnade eller nekade den andra delen. Detta bevisar att det är viktigt för varenda Muslim att följa Islam fullt ut till det bästa av hans abilitet, och han kan inte lämna någonting utav det, om han är kapabel att göra så.

Muslimer måste tro på att det finns tre Eids i Islam, nämligen:


Men vissa Muslimska bröder och systrar har introducerat ett antal Eid som de firar tillsammans med dessa; detta är helgdagarna som firas av icke-muslimerna. Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade:

Ibn Umar rapporterade att Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade,

"Han som liknar ett folk är en av dem."

Denna hadith visar att Muslimer inte borde följa traditionerna från ickemuslimer, annars ska de bli återuppstådda tillsammans med dem. Därför, måste de acceptera endast dessa tre Eids i Islam, och de borde vara stolta att fira dem.

Det följer några återberättningar där 'Fredag' är nämnt som 'Dagen av Eid'.

Aboo Ubayd sade, "När jag bevittnade Eid med Uthman ibn Affan, och det var på en Fredag. Så bad han bönen innan predikan, och sade, 'Oh människor! Idag har du två Eid(helgdagar) tillsammans, så den som vill vänta på Jumu'ah Bönen, han kan vänta, och den som vill återvända hem har fått min tillåtelse att göra så'".

Abu Hurayrah återberättade att Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, sade,

"Två Festivaler (Eid och Fredag) har synkroniserats på denna dag. Om någon inte vill be Fredags bönen, är Eid bönen tillräckligt för honom. Men vi ska be Fredags bönen."

Ibn 'Abbas rapporterade att Allahs Sändebud, salAllahu aleyhi wa salam, sade,

"Sannerligen är detta Eid dagen. Allah har skrivit denna till Muslimerna. Så, han som kommer för att (be) Jumu'ah Bönen låt honom ta ett bad och, om parfym finns tillgängligt, borde han applicera lite av det och (ha i tankarna) att tand-borsten (miswaak) är viktig för dig."


Enligt ovanstående återberättningar, är 'Fredag' en av de tre Eids av Islam.Den andra punkten att förstå, är att det inte är nödvändigt att be Fredags bönen för de som ber Eid bönen. Men de är inte fria från att be Dhuhr bönen. Detta är den starkaste åsikten bland de lärda.


Håll dig uppdaterad insh'Allah för del 3, "Fördelarna med Fredags Bönen"
Tankar: 0.....
Kunskap | Direkt länk | 2010-04-09 @ 13:29:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom

Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0