Del 2. Födseln av Profeten Muhammed (Frid och Välsignelser över honom)

Bismillahir Rahmanir Raheem


Bara en liten, liten inblick av vad som skedde under Profeten Muhammeds,salAllahu aleyhi wa salam, födsel.

Muhammed, salAllahu aleyhi wa salam, Mästaren av Profeter, var född i Bani Hashim i Mekkah på en måndag morgon, den nionde Rabi' al-Awwal [finns skillnader i åsikter här], samma år som året med händelsen med Elefanten, den tjugonde eller tjugo-andra April 571 A.D., enligt den lärda Muhammad Sulaimân Al-Mansourpuri, och astrologen Mahmûd Pasha.

Det är återberättat att när mamman till Allahs Profet (Amina, dotter av Wahab bin 'Abd Munaf bin Zahra bin Kilab) blev gravid med honom hade hon en syn, och en röst talade till henne, sägandes,

"Du är gravid med mästaren av denna nationen. När han föds till jorden, måste du säga, 'Jag placerar honom under skyddet av den Ende, från förstörelse av varenda avundsjuk person.' Och du måste ge han namnet Muhammad"

Och när hon bar på barnet i sin livmoder hade hon en syn där hon såg ett ljus komma från henne vilket lös ända till slotten av Bushra i Syrien.

Vid tiden av Profetens födsel så stod en Jude på ett tak i ett hus i Medina och kallade fram det judiska folket varav de samlades runt honom. De sade "Ve på dig. Vad är det som sker?" Han sade till dem, "Denna natt har en stjärna rest sig, under vilken Sändebudet är fött."

Det var också men kontroversiellt rapporterat att viktiga föregångare kom med hans födsel: fjorton läktare av Kisras palats sprack upp och rullade ner, Magikernas 'heliga' eld dog och några kyrkor på Lake Sawa sjönk ner och kollapsade.

När hans moder hade fött Allahs Sändebud sände hon följande meddelande till hans farfar, Abdul Muttalib: "Ett spädbarn är fött till dig, kom och se honom." Den gamla mannen var överlycklig över nyheterna och måste ha kommit ihåg sin son Abdullah*. Han kom och hon berättade vad hon hört och sett under sin graviditet och namnet hon blivit beodrad att ge sitt barn. Det är sagt att hans farfar tog barnet in till Kaba och bad till Allah och tackade Honom för Hans gåva; sedan gav han honom tillbaka till sin mor och väntade vid hennes sida för kommandet av kvinnor som skulle amma barn från klanen Banu Sad så att en av dem skulle ta hand om den nyfödde, så gjorde man i Mecka.

Profeten, salAllahu aleyhi wa salam, blev omskärd på sin sjunde dag då Araberna brukade göra så. Den första kvinnan som ammade honom efter sin mamma var Thuyebah, konkubinen av Abu Lahab, med sin son, Masrouh. Hon hade ammat Hamzah bin Abdul Muttalib tidigare och senare Abu Salamah bin ‘Abd Al-Asad Al-Makhzumi.


-------------------------

*[ ‘Abdullah bin Muttalib (fadern till Profeten) var sonen som ödets pilar pekade mot att bli offrad till Kabah: Abdul Muttalib hade lovat (när han endast hade en son) att om han skulle få tio söner som växte upp till mogen ålder skulle han offra en av dem till Allah nära Kaba och hans önskning blev uppfylld: han fick tio fullväxta söner. Och när han kallade på dem att hjälpa honom med att fullfölja löftet, accepterade dem. Deras namn blev skrivet på pilar och blev gett till en väktare till en av deras idoler, Hubal. Pilarna blandades och ett namn draget. Pilen visade att Abdullah skulle bli offrad. Abdul Muttalib tog då sin son till Kaba med en kniv för att slakta pojken. Quraish, hans farbröder från Makhzum och hans bror Abu Talib, ville, försökte få honom att inte göra det. De sökte råd hur de skulle göra. Och tog dit en spåkvinna att säga hur de skulle göra. Hon sade att om Abdullahs namn skulle komma upp igen så skulle han även slakta tio kameler. Så de drog pilar tills Abdullahs namn visat sig tio gånger och han skulle offra hundra kameler. Så detta blev vad man skulle betala i blodspengar. Han slaktade hundra kameler till folket att äta och detta var vad som gjorde att han inte slaktade sin son.]

De flesta historiker säger att Abdullah dog två månader innan Muhammed,salAllahu aleyhi wa salam, föddes - snart efter giftermålet med Amina blev han sänd av sin pappa att köpa dadlar i Madinah där han dog. I en annan version åkte han till Syrien på en handlesresa och dog i Medinah på vägen tillbaka. [finns olika åsikter om detta].. Han begravdes i huset An-Nabigha Al-Ju‘di. Han dog i 25 års åldern.
Tankar: 2.....
Profeten Muhammed(saw) | Direkt länk | 2010-04-13 @ 10:41:54|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Marian

Mashallah vilken bra blogg. En lärorik blogg och inshallah du kommer få mycket belöning för varje person som tar nytta och lär sig ;)

2010-04-13 @ 11:13:28
URL: http://unknowntoscience.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://apg.blogg.se/2009/june/var-profeten-muhammedsaw-en-pedofil.html

2010-04-13 @ 18:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0