Allahu Akbar! - Gud är Störst!

Allahu-Akbar

By Khalid Baig
översatt av Amanda (mig)


Allahu-Akbar.Gud är störst.

Dessa ord är de första ett muslimskt barn hör när han kommer in i världen. Fadern ropar till bön i hans eller hennes öron som ett välkommen-till-denna-värld meddelande. Samma rop hörs var än det finns muslimer, fem gånger per dag. Bönena börjar också med Allahu Akbar. Detta är en symbol för den muslimska tron. Det finns ingen kraft i världen som är lik kraften hos den Ende Guden. Allah är störst.

Detta har varit ett Islamiskt budskap redan från början. Den allra första Suran som uppenbarades till Profeten Muhammed, Sall-Allahu alayhi wa sallam, var sura Mudathir. Och den innehåller följande order:  "
Och prisa din Herres majestät!." Det arabiska ordet är kabbir. Uttala Allahu Akbar. Säg att Allah är Störst.

Araberna gillade det inte. Judarna och de Kristna var inte glada över det heller. Ironin är att de på samma tid lärde ut sin tro på samma sätt. Araberna trodde på många gudar, men de trodde på att Allah var störst. De gav autoritet till de mindre gudarna men sa aldrig att någon var större än Allah. Judar och kristna trodde klart på Gud, Skaparen och Herren över universum. Med undantaget den lilla gruppen av ateister, som finns ännu mer idag, som USAs dollar säger till hela världen: "In God we trust." Frågan är, isådanafall, varför skulle någon ha problem med Allahu-Akbar? Varför känna sig obekväm med det eller känna sig hotad av det? Är det inte att säga samma sak som de redan håller med om? Svaret ligger i det Islamiska konceptet av Gud.

I den västerländska litteraturen, är Gud presenterad som en vis man. (För feministerna är Han alltmer än Ho
n). För den matematiska filosofen, är Han kanske en supermatematiker eller till och med en differens ekvation. För vetenskapsmannen, är Han den Första anledningen, som plötsligt startade automobilen för detta universum som nu sköter sig självt. För dem alla, är Han en bra sak som hobby men det är irrelevant när det gäller våra dagliga vanor och affärer. Som en vetenskapsman sade: "Jag går med i Einstens religion. Det är en havskänsla; det finns dendär stora mäktiga saken där ute som är väldigt fantastiskt." Saken?Thing?

Einstein,som sa att han var spirituell men inte religiös, sade: "Jag vill veta hur Gud skapade denna världen." Slutsatsen är att Han gjorde det en gång. Jag studerar och tar över Hans universum just nu. Men för intellektuella syften skulle det vara bra att lära sig mer om honom. "Han kanske skapade naturens lagar men sedan skapelsen har Han lämnat dem väldigt ensamna. Han kommer inte in och rycker i dem längre."

Ett folks koncept av Gud är det första stället att titta på, för att få en idé om hur mycket deras religion blivit korrupt. Nu kan vi jämföra ovanstående förvirringar med Islams deklaration av en All Vetandes,Al Kraftfull Gud som skapade universum och som sköter den varje sekund. Hans attribut beskrivs bäst i den välkända ayatul-kursi. Titta på denna fantastiska ingående förklaring, det är bortom människans förståelse att deklarera om man inte har förmågan att känna:

"GUD - det finns ingen gud utom Han, den Levande, skapelsens evige Vidmakthållare. Slummer överraskar Honom inte och inte heller sömn. Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Vem är den som vågar tala [för någon] inför Honom utan Hans tillstånd? Han vet allt vad [människor] kan veta och allt som är dolt för dem och av Hans kunskap kan de inte omfatta mer än Han tillåter. Hans allmakts tron omsluter himlarna och jorden. Att värna och bevara dem är för Honom ingen börda. Han är den Höge, den Härlige."  [Al-Baqarah 2:255]

Vilken enormt kraftfull tro! Från det minsta till det största, allting i universum är beroende av Honom. Han behöver ingen. Alla andra krafter är illusioner. Hans är den enda äkta Kraften. När Han är på vår sida, behöver vi inte vara rädda för någon. Om Han inte är nöjda med oss, kommer inte hela världens hjälp vara till nytta. Världsliga krafter försöker manipulera människor genom att säga dem vad krafterna kan göra för dem och vad de kan göra för krafterna.

Men en person som känner till Allahu Akbar kommer inte bli frestad av den första och inte bli rädd för den andra. Kraften av "världskrafterna" avdunstar framför Allahu Akbar! Det finns faktiskt inte möjlighet till annat än denna tro, och inte kan man förslava andra folk med det (så som världsmakterna vill förslava) ! Vi kan se varför de som har makt i denna världen blir hotade av islam.

Vilken enormt befriande tro! Den befriar oss från slaveri till våra begär också. Hans kunskap är obegränsad. Vår är extremt begränsad. Vad kan vi göra förutom att följa Hans order? Han vakar över oss hela tiden. Vi kan inte komma undan med olydnad pågrund av Hans syn. Han kommer dömma oss och ingen kommer kunna komma imellan för vår skull förutom Hans tillåtelse. Vi kan märka varför de som är rädda för att bli dömda känner sig hotade av det.

Vad en enormt ödmjuk tro! Den påminner oss om vår ödmjuka station i livet med respekt till Gud. Som Koranen säger i Sura Ghafir, ayat 56,

"
Hjärtana hos dem som utan grund, utan bevis, sätter Guds uppenbarelser i fråga, är fyllda av högmod, [ett högmod så stort att] de aldrig kan tillfredsställa det. Tag därför din tillflykt till Gud - Han är Den som hör allt, ser allt."

Vi kan se varför de högmodiga kanske blir hotade av detta.

Detta inkluderar det arroganta i vetenskapen. Vi ser det i vetenskapsmännen som deklarerar att det inte behövs en spirituell hand av Gud då allting är rationellt. Eller den medicinske doktorn som tycker att han har kontroll över biologiska processer. (Titta på alla förklaringar av "genetic engineering pundits, euthanasia advocates oh population control gurus")


Men å den andra sidan, en vetenskapsman som sjukligt tittar på detta universum; den stora designen; den enorma anledningen till varje kreation; så finner han sig tvungen att säga : Subhan-Allah.

Allahu Akbar. All ära till Allah. Allah är störst.

Allahu Akbar är vapnet so ger oss modet att kämpa emot allt underkuvande, politiskt och intellektuellt. Det får oss att vända vår uppmärksamhet till Skaparen och ignorera andra kreationer som oss själva. I jihad som i Afghanistan, Kahmir, eller Bosnien, som var som helst, så känns kraften av detta vapen på båda sidor av konflikten. I varje konflikt, blir förtryckarnas hjärtan rädda av ropen Allahu Akbar! Det höjer moralen av mujahideen med nya nivåer av hopp och mod. Och det är så det borde vara också eftersom Allah är störst!


Är inte så bra på att ta pauser! Roligt att läsa diskussioner som kommer när man är borta iallafall! ^^

Må Allah ge oss styrkan att vinna över våra nafs och få oss alla att leva efter Allahu Akbar!

As-Salamu Aleikum wa rahmatulahi wa Barakatuh <3
Tankar: 2.....
Islam och Samhälle | Direkt länk | 2009-10-14 @ 11:13:26|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Khadijah

SubhanAllah så vackert!

Läser den om och om igen och så starkt subhanAllah. Går in i hjärtat och stannar alhamdulillah.

Ska viska i ditt öra i natt när du sover..Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar..som om det vore den dagen du föddes. o Allah ya rabbi, alhamdulillah mitt lilla hjärta. Jag älskar dig så mitt hjärta och jag är så stolt över dig. Må Allah välsigna dig och ge dig det du så förtjänar och beskydda dig alltid. ameen.

2009-10-17 @ 04:39:54
Postat av: Dania

MasaAllah! Otroligt bra o vackert inlägg sis! O SubhanAllah såååå sant! O ändå så finns dt människor som e blinda för denna underbara sanningen! Må Allah vägleda alla vilsna människor till den enda och sanna religionen,,o må Allah välsigna dig och skydda dig från allt ont.. Ammen ya rab!

2009-10-17 @ 17:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0