Hur Bibeln ledde en Amerikansk Kristen till Islam...

Bismillah!

Yusha (Joshua) Evans blev uppväxt av sina morföräldrar i Greenville, South Carolina i ett väldigt strikt Methodist hem. I sina tonår, han blev väldigt involverad i kurkan och studerade i ett litet bibeluniversitet i sin hemstad och ville bli antagen i Bob Jones Universitetet. Han lärde sig att läsa bibeln på hebreiska och på grekiska, och var väldigt intresserad av textkritik i bibeln. Det var under dessa år av intensiva bibelstudier som han läste bibeln sida för sida dussintals gånger. Genom att göra detta så förstod han att det fanns många overkligheter och motsägelser. Han förstod att bibeln inte var Guds Ord som han alltid blivit lärd. Han lämnade sakta Kristendomen och sökte efter sanningen om Gud någonannanstans.

Han studerade varenda religion från Judendomen till Buddhismen, Wicca till Bushido. Medan många religioner hade vissa sanningar till dem, hade dem många fel som han inte kunde acceptera. All Ära är till en Gud, en dag pratade han med en ung muslim som bjöd in honom till Jumuah, Fredags bönen. När han såg muslimerna be, böja sig och lägga pannan på golvet, så kom alla verser från bibeln i hans huvud om hur den beskriver hur alla Profeter, frid vare dem, bad. Han frågade efter en kopia av Koranen, läste den sida efter sida under tre dagar, och sedan, som de säger är historia..

Här är hans berättelse, och varför han blev muslim!













Må Allah vägleda honom och alla andra muslimer till Paradiset! Må Allah vägleda fler icketroende till den rätta vägen!
Må Allah stärka vår tro.. Ameen

Salam Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh
Tankar: 5.....
Till Kristna | Direkt länk | 2009-05-17 @ 13:41:30|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Ahlam Hammoud

Ohh mashallah syster, vilken fin blandning:) .. Ja e från Libanon hehe, jazakum Allah alf kheir inshaAllah för dina oerhört fina kommentarer på min blogg.

Må allah belöna dig för vad du gör<3

2009-05-17 @ 15:04:02
URL: http://ahlamhammoud.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag skulle kunna berätta om muslimer som kämpar med islam, där deras muslimska vänner aldrig finns med när livet går igenom svåra saker utan då pratar de bara skitprat sk ryktesspridning. Däremot när det är "goda människor " så duger de. de jag tänker på kämpar med kallelsen från kärlekens Gud. De längtar efter att bli älskade,att bli älskade av kärleken från Jesus kristus som omsluter dem med strömmar av levande vatten, av omsorgsfull systerlig & broderlig kärlek från syskonen i herren Kristus. De har efter att de lämnat islam mötts av sådan kyla, sådan utstötthet från de gamla muslimska vännerna.



Hur stämmer detta med hur vi behandlar varandra i ett demokratiskt samhälle? Jesus sa: Ni skall älska varandra.



Störst av allt är kärleken

2009-05-20 @ 21:49:42
Postat av: amanda

Så som det finns hat bland muslimerna så finns det hat hos alla folk. Kristna också. Skitsnack, skvaller, baktal, förtal, vad man än kallar det som är lika med att tala om en annan persons liv osv är förbjudet i Islam. Så förväxla inte folks handlingar med vad religionen står för. Att det finns dåliga människor är ju normalt? När det gäller alla slags grupper. Och det andra du började prata om, vill jag inte gå in på nu. :) det är för stort ämne. Men nån dag om Gud vill ^^

2009-05-21 @ 00:13:47
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Tasnim

...och jag skulle kunna berätta om kristna som da de konverterade till islam blev bade utstötta och misshandlade fysiskt/psykiskt av sin kristna familj, och jag som f.d kristen skulle ocksa kunna berätta om vänner som plötsligt och mystiskt försvinner ur ens liv efter ar av vänskap da man berättar att man konverterat. Är det sa vi behandlar varandra i ett demokratiskt samhälle, fragades.. Ja, du. Bra fraga, det. Särskilt kristligt känns det da inte...



Att tro att detta har nagot med religion att göra, att muslimer/kristna pa nagot vis har en benägenhet till "ryktesspridning"/utfrysning av vänner mer än vad andra har, är ganska blaögt. Om du ursäktar. Daliga, oförstaende vänner och familjemedlemmar finns i alla religioner. Det behöver för den sakens skull inte vara representativt för religionen i sig.

2009-05-21 @ 13:34:45
URL: http://ur-tasnims-perspektiv.blogspot.com
Postat av: Timmy Olofsson

och jag skulle kunna berätta för er om muslimer som utför dåliga handlingar men då stoppar ni väl ner skallen i sanden som en duktig muslim

2009-06-10 @ 01:16:07
URL: http://aftonbladet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0