Vetenskap och Islam


As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh

Många icke-troende tror inte på att det står om verkliga vetenskapliga fakta i Koranen, då de inte tror det är Guds ord, utan att det är Profeten(saw) som hittat på allting själv. Nå, videon nedanför är en video på engelska där föreläsaren berättar vad det står i Koranen om vetenskap, och hur detta ej kan ha skrivits av en människa. Många jag har talat med om detta säger att Muhammed(saw) bara chansade, att detta bara är en SLUMP att det som står i Koranen verkligen stämmer med dagens vetenskap. SubhanAllah!!! Helt knäppt. Skulle allt i Koranen vara en slump, att det råkar stämma varenda detalj med verkligheten? Precis som de tror att allt är skapat av en slump och de inte vet varför de lever så kan man förstå varför........


Den följande videon är för de som är intresserade av vad som egentligen står i Koranen om vetenskap!
ca 1h lång




Må Allah vägleda oss alla!
Tankar: 16.....
Ickemuslimer | Direkt länk | 2009-06-08 @ 07:45:24|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: Lisa

För oss som kristna så behövs inte vetenskap. Det räcker med att tro. Att tro är tillräckligt och det är det som skiljer oss från icke troende. Vi behöver itne vetenskapen utan Guds ord, kärlekens evangelium, lovsångens evangelium, gemenskapens evangelium är fullt tillräckligt. Där behövs ingen bevisning om Guds existens. Herren kallar sina barn och sina lärjungar.

2009-06-08 @ 08:20:51
Postat av: Jennifer

vetenskapen finns för att Gud skapa den... vetenskapen bekräftar de som står skrivit i ord och som finns i naturen och de profeten Muhammad(saw)sa. Vetenskapen bevisar för oss att vi inte sattes här av ren slump och att någon måste skapat oss. Gud skapade vetenskapen för att ge oss mer försåelse... varför existerar annars vetenskapen om den inte skulle vara någon nytta för oss?

2009-06-08 @ 13:29:00
URL: http://myroadtrip.blogg.se/
Postat av: Timmy Olofsson

Vet du vad som hände hon som har bloggen englamedora.blogg.se? Hon blev överfallen av ett gäng muslimer som sa att de utförde guds straff över henne för att hon skrivit till dig att hon inte gillar islam... Polisutredning.. Hon hade sagt i förhör att eftersom hon stod upp för sin åsikt att hon inte gillar islam hade muslimer hotat henne på hennes blogg och ditt namn är med där! Räkna med att du kommer att åka in på förhör eftersom du kallat henne fiende och andra allvarliga saker...

2009-06-08 @ 18:05:06
URL: http://hallandsposten.se
Postat av: Sanna

Minns att jag såg dig skriva i en blogg med adressen englamedora.blogg.se. Hon blev för några dagar sedan anfallen av ett gäng som sa att de utförde guds straff över henne för det hon skrivit. Hon berättade i förhöret att det nog berodde på att hon stod upp för sina åsikter om islam. Du borde räkna med polisförhör inom snar framtid eftersom ditt namn står med bland dom som kommenterade på bloggen.

2009-06-08 @ 18:08:26
Postat av: Lisa

Jag måste få säga det en gång till.För mej som kristen räcker det att tro. Det räcker att Gud sänt sin son Jesus till jorden och att jag får leva i gemenskap med honom. Jag vet att Gud också skapat allt gott, vi har tex fått kunskapens gåva och den skall vi förvalta väl. Däremot behöver vi som tror inte bevisa och tala om för andra att vi har fel. Vi skall älska varandra, inte tala emot varandra.

Kärleken mellan allt Guds folk är fullt tillräckligt.

2009-06-08 @ 22:17:22
Postat av: Khadijah

Till Timmy och Sanna



Vad är detta egentligen? Tänk så många bloggare som skulle åka på förhör för att de skrivit i någon blogg. Att hon som blivit misshandlad sen säger att "det nog var" muslimer som gjorde det ger det er Rätten att skriva här och hota? För det är EXAKT det ni gör men väldigt skickligt underförstått. Att hon blivit misshandlad är hemskt och jag ska be för henne. jag hoppas de skyldiga verkligen åker fast men det är inte det jag vill skriva om här. Det kan tvärtom vara ni själva som blir kallade till polisförhör en dag. Det man önskar andra händer ofta en själv.

2009-06-09 @ 01:34:21
Postat av: Khadijah

Lisa

Att bara tro på Gud räcker inte. Vi måste underkasta oss och tjäna Gud. Att tro på Gud är att tro på profeterna som sändes till oss, Guds Frid över dem alla, och följa det i vårt dagliga liv. Gud är inte avlad och avlar inte. Jesus, Guds frid över honom, är en av de största profeterna och inte son till Gud. Gud sände honom till Israels folk men sände Muhammed , Guds frid och välsignelser över honom, till hela världen. Den enda man ber till och tackar allt för, är enbart till Gud och ingen annan. Min önskan är du läste mer om Profeten Muhammed PBHU. Hur det började och sen läsa hela hans historia. Då skulle du förstå med Guds hjälp och vilja. I den heliga Koranen är det en hel sura som heter Maryan, Jesus mor, frid över honom. Läs och förstå att Muhammed , Guds frid och välsignelser över honom, är den sista profeten. Jag själv har varit kristen och jag tackar Gud varje dag som väglett mig och omfamnat islam. I kristendomen får vi kvinnor ständigt höra hur dåliga vi är, att vi ska lida för Evas synd och att vi bär på arvsynd. Att vi leder män till helvetet osv. Men inget av det där stämmer. Gud skyddar oss och höjer oss över allt det där. Vi bär inte på någon arvssynd, det finns inte och var och en är ansvarig för sina handlingar och förs inte vidare i generationer osv. Både mannen och kvinnan var skyldiga för äpplet men det stannar där. Som sagt, det finns så mycket mer att skriva och jag får stoppa mig här! Men som sagt, det räcker inte att tro, vi måste tjäna vår Gud och göra allt i vår makt för att vinna Guds kärlek. Be till Gud och han kommer till dig. Gå till Gud och han springer till dig. Men sätt ingen bredvid Gud. Profeterna, Guds frid och välsignelser över dem, kan inte hjälpa dig nu , det är bara Gud som har makten och som vet allt, så när du ber, be till Gud.Det är Gud som är den ständigt förlåtande och hjälpande. Jag ber till Allah att vägleda oss alla och öppna våra hjärtan för att finna styrkan och få starkare tro. Ameen.

2009-06-09 @ 02:14:37
Postat av: Lisa

Svar till Khadijah

. Det Du säger omkristendomen känner jag inte till. Jag tänker inte på någon arvsynd. Gud sände sin son till jorden, Jesus dog på Golgata kors för våra synder. Han har gett oss nåden. Vi får leva på nåden av kärlek. Det räcker. Kvinnan är inte dålig i kristendomen. Hon är älskad. Vi har i nya testamentet många exempel på detta. Men jag tänker inte försöka tala om detta för att övertyga. Det behövs inte. Det räcker med att överlämna sig till Jesus och att tro.Där tycker vi olika. Det är ok i ett demokratiskt samhälle där vi skall leva sida vid sida.

Allt gott i Jesus Kristus.

2009-06-09 @ 07:39:30
Postat av: Jennifer

Svar till Lisa

Ursäkta om jag lägger mig i men jag kan inte hålla fingrarna borta. Som for a fact så finns det väldigt få i kristendomen som skulle säga att de tror på exakt samma sak om dem nu inte känner varandra. Anledningen till kanske varför du inte känner till "I kristendomen får vi kvinnor ständigt höra hur dåliga vi är, att vi ska lida för Evas synd och att vi bär på arvsynd. Att vi leder män till helvetet osv." är bara ett tecken på att det inte finns en och samma bibel som ser exakt likadan ut - det finns inte en och samma tro inom kristendomen. Det vet vi för det är ren fakta. Och kristna plockar ut och lägger till de dem själva tycker låter bra - det är precis som att Guds ord inte duger, liksom vad är de. Jag menar om du nu är kristen - får jag fråga om du äter griskött? För enligt biblen ska de vara orent och "av deras kött får ni inte äta"(3:e Mosebok 11:7-8, Bibeln 5:e Mosebok 14:8, Ett liknande förbud finns i Bibeln i Jesaja 65:2-5.) Och de vet vi rent vetenskapligt och vi fick de bekräftat via svininfluensan. De flesta kristna kallar sig kristna men har ingen kunskap om sin religion och det är sorgligt för tar man en närmare titt så på biblen skulle man inse att den innehåller pornografi, bara i början av biblen kan man läsa hur lots döttrar gjorde sin far berusad för att sedan ha sex med honom för att bli gravid(1:a moseboken kapitel 19:30) Många kristna förnekar de som står i gamla testamentet - är inte också de Guds ord enligt er? de som står högst enligt er? eller är era egna tankar och åsikter högre än Guds, han som skapat dig och allt annat här på jorden? Sätt dig inte högre än Gud! Läser du ens bibeln? Vilken bibel läser du? Asså bara en sån sak som att de finns flera olika versioner av bibeln - de finns ingen rak linje... Asså jag försöker inte vara elak eller något. Jag vill bara att du ska öppna ögonen lite mer och se vad det egentligen är du tror på om du nu kallar dig kristen. Jag själv är född kristen, gått i söndagsskola och är konfirmerad - men jag hítta så många brister i kristendomen att jag inte kallar mig de längre men jag är heller inte muslim (inshallah - om gud vill). Jag bara inser faktan jag har framför mig. Tar man bort eller lägger till något från koranen eller de profeten Muhammad (saw) sa, så är det inte islam längre. Men jag vet att många så kallade muslimer fortfarande kallar sig muslimer då de inte följer koranen och de profeten (saw) sa fullt ut. Ett råd, tycker du borde samla på dig kunskap och förståelse innan du säger vad du tycker - "Jag tänker inte på någon arvsynd" det är vad du tycker med det är inte faktan som finns och om du nu är kristen och tror på de den står för hur kan du neka Guds ord? om du förtår vad jag menar...

Ber om ursäkt om du tagit illa upp, de var aldrig min avsikt. As-Salam Aleikum - Peace be upon u. Bara Gud kan vägleda dig, inshallah.

2009-06-09 @ 09:02:06
URL: http://myroadtrip.blogg.se/
Postat av: abdiaziiz

Timmy Olofsson du lyssna noga jag tycker du bodde tänka igenom med omsorg de du skriver till blogg ägaren..för ditt strunt prat skrämmer inte ens en fågel..och här är man öppen med sin åsikt.förlåt om de skadar dig. men hota inte med någon om polisen..för de skrämmer oss inte .

2009-06-09 @ 10:25:39
Postat av: Diamond In The Desert

Salam aleikum Amanda! Du har en jättefin blogg som jag följer dag in och dag ut forsätt med dig goda arbetet Inshallah.. :)



Ja högst trovärdigt timmy och sanna :) räckt med en kommentar och inte 2 från samma person..

2009-06-09 @ 12:29:07
URL: http://diamondinthedesert.blogg.se/
Postat av: amanda

hej igen Lisa, Anledningen till denna video är bara för att de som icke tror på Gud ska förstå att Gud finns och att Koranen är Guds ord. TYdligt och klart! ^^

2009-06-09 @ 19:35:05
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: lo

nej polisen brukar ju inte skrämma er, det har hela världen märkt

2009-06-10 @ 01:14:36
URL: http://hallandsposten.se
Postat av: LIsa

Jag tycker det är intressant att samtala om dessa frågor då jag vill lära mig mer för att förstå muslimer bättre, hur Ni tänker. Jag är inte intresserad av islam för egen del utan mer för att förstå hur NI tänker.

Jag ser nu hur "Ni förstår kristendomen" och det tycker jag är intressant såtillvida att den bild Ni beskriver inte är den kristna rörelsens bild av förlåtelsen, av försoningen, av den personliga frälsningsupplevelsen genom Jesus Kristus. Ni konstaterar bara att det är fel, att saker inte går att bevisa istället för att utgå ifrån att såhär tror de kristna men vi tror så här, att inte "nästan slänga i ansiktet" att så kan det inte vara - de kristna har fel. Det finns en bibel, inte flera. Däremot har man gjort den modernare dvs ändrat språket för att följa med tiden.



Apropå att vara kristen. I sverige kan man födas in in den kristna kyrkan såtillvida att man tidigare blev medlem i svenska kyrkan genom barndopet. Idag är detta ingen självklarhet. Personligen ser jag det som att kristen det blir man när man sagt Ja till Jesus kristus som sin personliga frälsare och hjälpare. När man tror på en treenig Gud, på fadern, på hans son som uppenbarat sig i mänsklig gestalt Jesus Kristus och på den helige ande, hjälparen.

2009-06-10 @ 07:57:24
Postat av: Per

Religion är inget substitut för vetenskap. Utan de vetenskapliga metoderna, skulle vi inte ha teknik, läkemedel eller mycket annat.



Religion och vetenskap är inte oförenliga och vetenskapen gör inte anspråk på att förklara mer än den faktiskt gör. Men att påstå att vetenskapen är överflödig är befängt. Tyvärr är det ganska få människor som har en god insikt i hur viktigt det är med vetenskapliga sättet att tänka. Uppfinningar och upptäckter sker inte av en slump, och så fort man försöker förklara fenomen mha religion så kommer man garanterat att låsa in sig. Den krista kyrkan sade ju att gud skapade jorden i centrum, och alla andra planeter cirkulerade runt. All vidare forskning om detta förbjöds.



Det samma gäller läran om evoluton som kritiseras hårt av många troende (detta beror delvis på att (grund)skolan är ganska värdelös på att lära ut evolutionsteorin korrekt).



Själv har jag inget emot religion eller religiösa, så länge de inte försöker omvända andra eller införa restriktioner på andra. Och liksom allt annat i ett demokratiskt land så skall man få kritisera religin precis som politik och andra ideologier. (Om man är rädd för att möta kritik, så är det man tror på antagligen inte så vettigt...)

2009-06-13 @ 11:16:14
URL: http://www.paxinum.se
Postat av: Hugo

Till Lisa:

Som sagt så är det inte antingen vetenskap eller tro. Med mer utav det ena, kommer mer utav det andra.



Kvinnans roll i kristendomen är inte alls särskilt lik den nuvarande synen som råder bland kristna. Jag refererar till andra korinthierbrevet(tror jag att det är) där Paulus pratar om kvinnans roll i församlingen. Håret skall vara täckt eller rakat och hon skall inte prata i kyrkan utan vänta tills hon kommer hem innan hon pratar med sin man. Detta stycket tolkas av många som "kulturellt betingat" och jag är förvånad över hur många kristna behandlar Biblen som någon sorts godisavdelning där man bara väljer ut dem sköna goda bitarna som itne inkluderar något egentligt ansvar.



Angående bevisföringen i mina systrars samtal så beror det troligtvis mest på att det är viktigt i Islam att bevisa allt man säger, annars blandar folk gärna in egna åsikter i religionen. Min personliga åsikt är att detta verkligen sker i kristendomen som jag tillhörde innan jag konverterade till Islam, och att man där har lagt sitt förtroende mer till kyrkan än bibeln.



Guds förlåtelse är inte något som är ett monopol för kristendomen. Vi muslimer tror att Allah /swt) är den mest nåderike, där av frasen "ar-rahmani ar-rahim" Den mest nåderike, den mest barmhärtiga. Vilka båda är två utav Allahs namn och attributer. Allah är precis lika villig att förlåta som Gud i kristendom och jag har alltid undrat varför Gud, i sin allmakt, behöver offra något för att förlåta oss. Det är inte logiskt någonstans.



Jag skulle vilja önska dig lycka till i ditt sökande och jag säger hejdå på Mohammeds och Jesu sätt (må frid vare över dem båda)

"Salaamo alaikum" Frid vare med dig

2009-06-23 @ 19:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0