De förbjudna livsmedlens påverkan på karaktären

Lite info.... :-) Mycket bra att veta!


Islam har utöver grisköttet också förbjudit muslimerna att äta blodmat, döda djur, djur slagna till döds och rovdjur. Från blodmaten undantas lever och mjälte. Således är blodpudding förbjuden. Profeten Muhammad sade: "Det är förbjudet för dem som tror på mig (min Ummah) att äta fåglar som har vassa näbbar (rovfåglar) och alla djur av lejonras eller rovdjur med skarpa klor." Anledningen till förbudet är att folk ibland får en del egenskaper från de djur de äter. Detta beror på att köttet innehåller sekret som cirkulerar i blodet och musklerna och detta sekret förs sedan över till dem som äter det och påverkar dennes karaktär. När rovdjuren jagar så utsöndras i deras kroppar ett hormon som hjälper dem att öka jaktinstinkten. Dr. Liebig, som undervisar i näringslära i Storbritannien, har sagt att detta sekret utsöndras i människans kropp så fort hon får en bit kött att äta.

Farorna med de födoämnen som förbjudits i Islam är inte bara skadliga för kroppen utan även för karaktären. Detta har observerats hos en del folkstammar som äter denna typ av kött och som hänger sig åt kannibalism. Man har observerat hos dessa stammar att de drabbas av en sorts promiskuitet, likgiltighet gentemot det motsatta könet och respektlöshet mot familjesystemet och hedern.

http://www.islamiska.org/s/livsmedl.htm
Tankar: 0.....
Varningar | Direkt länk | 2009-06-17 @ 19:31:12|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0