VI måste sluta försvara oss HELA tiden..

As-Salamu Aleikum wa Rahmatulahi wa Barakatuh!

Har ni märkt en sak när ni börjar tala om islam med någon? Eller när någon börjar tala om islam med dig ? Har ni märkt att det nästan alltid går in i en slags försvarsämne som alltid handlar om samma saker. 1.Slöjan & Kvinnan och 2.Terrorism..

Jag läste nyligen en vacker artikel skriven av en av våra brödrar på facebook. Att vi ska sluta ta det struntpratet jämt.

Jag menar behöver kristna försvara korstågen, slakten av alla indianer och folk som inte accepterade kristendomen? Behöver kristendomen försvara prästerna som våldtar unga flickor/pojkar? Behöver kristna försvara sig själva varför de inte följer bibeln utan gör som de vill bara de tror ? Behöver judar försvara sig själva för att det var judar som dödade Jesus? Behöver judemän försvara det andra judar har sagt om kvinnan, att allt hon rör vid när hon är mens blir smutsigt? Att kvinnan inte kan skilja sig från mannen och blir smutskastad om hon kommer i ett såkallat mellanläge, varken gift eller singel? Behöver judar eller kristna försvara sig själva för vad andra gjort i religionens namn? NEJ. Så varför ska vi det?

Vi blir ständigt attackerade så man måste ju försvara sin religion eller hur? Men, det finns bra och dåliga sätt att försvara den. En fälla man ofta kan hamna i när man talar med islamhatare, är att den man diskuterar med bara säger massa nonsens om islam. Alltså bara attackerar, och man försvarar genom att säga hur det egentligen är. Men tror ni verkligen att sådant fastnar i en som hatar religionen eller fått tusen ton propaganda i skallen?  En som kommer för att verkligen attackera vägrar tro på vad en muslim säger, för de har läst i sina små texter att muslimer bara säger saker för att det ska verka sant. Ett råd är : Gå inte in i diskussion med någon du märker är en islamhatare. De tror på allt de redan har läst om islam och kollat på om islam och det räcker för dem. Glöm att såna personer verkligen VILL veta saker om islam!  Om man vill veta saker om en sak, så säger man "Jag har läst att islam är så och så, är det så?".. Man börjar inte med och fortsätter inte med, "Islam är så och så, du är så och islam är SÅ!!!".. Vill inte använda fula ord! :)

Så iallafall, om man stöter på en islamhatare som bara är ute efter att "störta" islam. Som att Gud skulle dö för att muslimerna dog? De vet så lite om religionen subhanAllah.. Men vad du ska göra är att citera från Koranen och hadither, om sådant som handlar motsatt om vad personen talar om. Men utan att säga massa grejer som "Terrorism kommer inte från islam, kvinnan är inte förtryckt osv". . För såna argument kommer ingen vart om man inte citerar från religionen. :]

Och om någon "vanlig" människa, alltså en som bara fått den uppfattningen om islam pga massa strunt i media, börjar fråga dig om dessa saker. Så kan du alltså säga snabbt att det ej är så, och sen gå in på att prata om islam. ALLT det vackra om islam. Liksom, hur man ska behandla grannarna, hur man ska behandla varandra som ett par, det vackra med att vänta med samlag tills giftemålet, det vackra med mamman, det vackra med hur man ber till Gud, det vackra systemet när det gäller att hjälpa de fattiga och föräldralösa...

När man talar om religionen ska man inte ta upp de SVÅRA ämnena.. Alltså de ämnena som kommer göra att du kommer behöva försvara dig själv. De saker som är svårt för många att förså eftersom de inte förstått grunden av religionen.. Grunden, vad är islam, vem är Gud , Vad är islams pelare? Allt det fina om religionen. Nu tycker de flesta bröder och systrar som jag, att allt i religionen är vackert, logiskt och perfekt. Men som sagt finns det ämnen som är bäst att undvika för att slippa hamna i den tråkiga försvargrejen. Svåra ämnen; Slöjan, vad andra gör i religionens namn, terrorism+hedersmord, polygami, olika regler... Ja ni vet själva! Och oavsett hur logiskt allting är för oss, så kan man inte förvänta sig att alla tycker eller tror att det är så självklart. Tex, hur självklart det är att terrorism och hedersmord inte kommer från islam. Det är självklart för oss men inte för andra. Med tanke på media och all propaganda om islam.

Och hur lätt vi än tycker det är att tala om dessa saker, för vi har lärt oss studera om just dessa saker för att vi måste försvara oss.. Så är det inte enkelt. Allas kunskap ligger på olika nivåer, det är viktigt att veta dessa saker för att inte bli sur på om någon kommentar kommer osv. Det bästa är att säga till människan om en bra sida där det finns bra information om dessa saker, och sedan tala om annat i religionen som man har kunskap om.

Prata aldrig om saker du ej har kunskap om. Och tala om de saker i religionen som är motsatt till att sprida terror och förtrycka kvinnan. Alltså allt som överhuvudtaget handlar om dessa ämnen. Utan att nämna själva orden : Terrorism och förtryck. Varför ska man alltid koppla islam med såna saker som inte har med religionen att göra?

Iallafall, vi måste vara stolta!!! Gå med huvudet högt! Det står inte i vår religion att böja ner huvudet när vi går ut! Nej, det står sänk blicken. Män och kvinnor ska sänka blicken. Men gå med raka ryggar och huvudet högt, visa alla på din säkra gång att du inte är förtryckt på något vis. Och att om någon trakasserar dig på gatan eller gör någonting mot dig , så ska du försvara dig istället för att undvika och gå iväg! Det är allas rättigheter! Du ska tala tillbaka, visa att du inte bryr dig! Den enda som ska dömma dig är Gud och ingen annan!

Vi behöver inte försvara oss hela tiden, vi håller på den vackraste sanningen någonsin. Det finaste systemet finns i vår religion. Ingen blir förtryckt och ingen är mer värd än någon annan. Vi ber alla till Gud 5 gånger om dagen. För vi älskar Gud och vi gör allt för att vara så goda och bra människor som möjligt , för Guds skull. Ingen annan religion tillber Gud så djupt och starkt som vi muslimer. Alhamdulilah!


Säg till alla som tjafsar : Islam är perfekt, men människan är det inte!




Tankar: 5.....
Mina Tankar | Direkt länk | 2009-07-15 @ 11:36:34|....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Kommentarer
Postat av: [ t a k a i . b l o g g . s e ]

*svar;*

nah, har ingenlust :<

2009-07-15 @ 19:04:09
URL: http://takai.blogg.se/
Postat av: samaher

salaam!

jag håller med fullständigt! det är svårt att förklara för någon som inte vill se sanningen och redan har bestämt sig.

jag brukar faktiskt säga så "Islam är perfekt men inte människor" :)

bra skrivet syster!

wa'salaam!

2009-07-15 @ 19:32:15
URL: http://serendipityme.blogg.se/
Postat av: Syster Jennifer

Mashallah! Vilket bra inlägg! :D

as salam aleikum

2009-07-15 @ 19:49:13
URL: http://myroadtrip.blogg.se/
Postat av: Stefan

Du vet ju vilken åsikt jag har, men samtidigt som jag är öppen om det mesta, så kan jag bara konstatera att muslimer i stort har sig själva att skylla för att det är som det är idag.

Man ser aldrig nån stor muslimsk ledare ställa sig upp och fördöma terrorbrott som utförts av fårskallar med kökshanduk och skägg.

Det är bara muslimerna själva som kan rensa upp i sina egna led och skapa förtroende på nytt. det kan aldrig läggas över på världens övriga befolkning.

2009-07-19 @ 10:47:24
URL: http://jalonen.blogg.se/
Postat av: e

Jag är kristen, och jag kan säga att åtminstone en gång i veckan säger folk saker som "Hur kan man vara kristen när man ser det som katolska präster gör med barn" eller drar upp korståg, religionskrig och förföljelser så den typen av "försvar" som du tvingas till är inte unikt för muslimer. Skillnaden är dock att då du väljer att bära slöja så syns du mer än vad jag gör då jag har samma kläder som andra svenskar (dock ej utmanande) och inte alla vet att jag är kristen. I likhet med dig så går jag inte heller till försvar utan konstaterar att jag inte håller med de tolkningar som legat till grund för religionskrig osv och poängterar att människor inte är perfekta, inte ens kristna.

2009-07-20 @ 12:13:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Bönetider


Video på Svenska om Profeten Muhammad
frid och välsignelser över honom





Svenska Islamiska Youtubekanaler

DawaSweden
IslamIdag
Muslimahkanalen
MuslimSe
Mussemanda
OmarIbnAlKhattab
SMSBilal
TheMuslim0
UnderTexter


Den Raka Vägen
Vill du ha evig lycka?



Bismillahi Rahmani Rahim
Läs i din Herres namn, Han som har skapat – skapat människan av en grodd som sätter sig fast! Läs! Din Herre är den Främste Givaren, som har lärt [människan] pennans [bruk], lärt människan vad hon inte visste!

[Koranen 96:1-5]


Mina besökare
Online:
Idag:
Totalt:




Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se Religion bloggar Filosofi/Religion Bloggportal länksamling Bloggparaden

RSS 2.0